STEVO A1 dendert door. Nu SVZW met 1-3 het slachtoffer.

03-10-2015 om 02:00 uur

Het STEVO A1 elftal van trainer Peter Voshaar dendert door in deze competitie. Nu werd in Wierden SVZW A1 met 1-3 verslagen op het hoofdveld van de club met een prachtige accomodatie. Niet onverdiend deze overwinning op basis van de beginfase in de eerste helft en de gehele tweede helft. SVZW was wel een taaie tegenstander maar STEVO wist op de juiste momenten te scoren.

En dat keeper Jelle Beernink opnieuw goed stond te keepen was ook niet onbelangrijk. Na de 0-1 voorsprong van STEVO in de zesde minuut stopte Jelle een penalty. Die eerste goal van STEVO kwam overigens op naam van Daniel Wigger, die op links goed stond te voetballen in de eerste helft. Uit een vrije trap mocht hij aanleggen net buiten de zestien en steenhard schoot hij de bal in het doel.

SVZW kreeg vier minuten daarna de kans om op gelijke hoogte te komen toen er hands in de zestien van het eigen strafschopgebied werd gemaakt. Als verteld kreeg  de speler van SVZW de bal niet langs de keeper van STEVO.  In het vervolg van de eerste twintig minuten kreeg STEVO menig kans om de voorsprong uit te bouwen. Scherpte ontbrak steeds op het beslissende moment. Bovendien had het pech dat de scheidsrechter een honderd procent handsbal van SVZW binnen de zestien meter over het hoofd zag. In de tegenstoot was SVZW steeds gevaarlijk en het geluk zat aan deze kant wel mee voor STEVO. Een goal met het hoofd uit een hoekschop werd onderandere terecht afgekeurd wegens duwen in de rug.

SVZW had vanaf de 25e minuut meer van het spel dan STEVO en de gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Dat duurde nog tot de 42e minuut toen de bal wel achter Jelle Beernink in het doel ging. Een flinke tegenvaller zo vlak voor rust. Die tegenvaller werd al snel overwonnen doordat STEVO in de extra tijd van de eerste helft onverwacht weer op voorsprong kwam. Opnieuw Daniel Wigger joeg de bal in de touwen. De scheidsrechter liet voordeel voor STEVO, eigenlijk overtreding op Stan Olde Olthof in het strafschopgebied, goed doorgaan en Daniel Wigger profiteerde optimaal.

Toch zou STEVO uit een ander vaatje moeten tappen in de tweede helft anders zou het ongetwijfeld een keer misgaan. Al in de eerste minuut van die tweede vijfenveertig minuten kroop STEVO door het oog van de naald. Wonderwel was na die kans het grote gevaar bij SVZW weg. STEVO nam brutaalweg weer het initiatief. En hoewel SVZW bij tegenstoten niet ongevaarlijk was, had je een goed gevoel bij het spel van STEVO.

Remon Kruiper had bijna de 1-3 op de voet. De uitlopende keeper van SVZW werd verrast door de fraaie bal van Remon die op de lat belandde. Het was een heerlijk potje op dat moment. Mike Nijkamp van STEVO B1 kwam ook nog eens in het veld en gaf meteen zijn visitekaartje af door de 1-3 te maken. Uit een afgemeten pass van Daniel Wigger ging Mike met de bal op doel af en tikte het leer door de benen van de keeper achter de lijn.  SVZW probeerde nog wel wat terug te doen, kreeg ook nog enkele mogelijkheden, maar STEVO hield vrij eenvoudig stand tot het laatste fluitsignaal. De 1-3 overwinning was al de vijfde opeenvolgende in evenzoveel wedstrijden. Een droomstart derhalve.

Het was overigens toch een goede dag voor STEVO. Niet alleen A1 won maar ook STEVO B1 en alle overige STEVO-selectieteams  hielden de drie punten in eigen zak. Meest in het oog springende was wel de overwinning van STEVO C1 op koploper Bergentheim C1.  In het hol van de leeuw won het elftal van trainer Thijs Masselink met 0-1.

Bron: Stevo Voetbal