Invulling inwoneravonden zoekgebieden in het concept windbeleid

27-10-2021 om 19:15 uur

Beste inwoners van Geesteren,

Maandagavond 24 oktober j.l. hebben we met de dorpsraden bij elkaar gezeten om te bespreken hoe we het proces van de verfijning van de zoekgebieden in het concept windbeleid willen invullen.  Inmiddels zijn de grondeigenaren benaderd, waar volgens het huidige concept-windbeleid en de huidige wet- en regelgeving ruimte is voor windturbines. Voor deze week en volgende week staan individuele gesprekken met ze ingepland.

Daarna hebben we inwonersavonden gepland.

11 november Langeveen/Harbrinkhoek Mariaparochie(Waaijer)
15 november Albergen/Harbrinkhoek Mariaparochie (Morshuis)

22 november Geesteren (Spalink)  (let op, verplaatst)

We volgen de routekaart om in de zomer 2022 het windbeleid voor te leggen aan de gemeenteraad. Zij beslissen uiteindelijk of het windbeleid wordt vastgesteld of niet.

In de tussentijd organiseren we informatieavonden met betrekking tot milieu en gezondheid en willen we excursies langs reeds bestaande windmolenparken organiseren. Uiteraard spelen we in op de behoefte vanuit de inwoners. 

Opzet informatieavonden

We organiseren de avond in 2 rondes. Voor de eerste ronde worden alle inwoners in de gemeente binnen een straal van 1000 meter rondom percelen waar eventueel ruimte is voor windturbines uitgenodigd. Zij krijgen persoonlijk een uitnodigingsbrief. De tweede ronde is toegankelijk voor alle belangstellenden. Zij worden uitgenodigd via onze social media en pers. We zorgen ervoor dat alle dorpsraden en Essenkracht infomateriaal toegestuurd krijgen om digitaal en fysiek te verspreiden.

De eerste ronde:

We beginnen met een plenair gedeelte waarin we als gemeente uitleggen hoe de verfijning in elkaar zit en wat voor gevolgen dat heeft voor onze inwoners. Vervolgens kunnen ze bij verschillende medewerkers van de gemeente terecht met hun vragen. Wellicht is het een goed idee dat daarbij ook dorpsraad en Essenkracht aanhaken.

De tweede ronde:

Dit is een inloopronde. Mensen kunnen hun vragen stellen bij verschillende gemeentemedewerkers en ook daarbij is het wellicht een goed idee dat de dorpsraden en Essenkracht aanhaken.

Rol van dorpsraad/Essenkracht
Graag horen we wat jullie als jullie rol zien bij de inwoneravonden. Hebben jullie tips over zaken die aan de orde moeten komen of over de organisatie van de avond bijvoorbeeld, dan horen we dat vanzelfsprekend heel graag.

Als je als dorpsraad/Essenkracht graag een rol hebt tijdens de inwoneravonden, maken we een afspraak om met elkaar verder te praten over de definitieve vormgeving. 

Graag horen we uiterlijk maandag as jullie reactie, zodat er voldoende ruimte is om met elkaar te overleggen.

Met vriendelijke groet,

 Hanneke Nijland
Coördinator duurzaamheid

=====================================================================================================================================================================

27-10-2021 Reactie van het Dorpsbelang Geesteren:

Uiteraard zijn wij als Dorpsbelang Geesteren bij deze bijeenkomst aanwezig (zowel in het eerste deel als ook in het tweede deel) om te horen en te zien wat er die avond besproken wordt, wat de vragen en de reacties zijn en hoe de stand van zaken is. Wij hoeven als Dorpsbelang géén actieve rol op die avond in het programma. 

Dus een nadere afstemming vooraf is wat ons betreft niet nodig. 

Wij zien het digitale en fysieke informatiemateriaal van de gemeente graag tegemoet zodat wij dit via onze kanalen verder kunnen verspreiden. 

Groeten,

de Stichting Dorpsbelang Geesteren

Het weer

maandag 17 juni

18.0°

Ochtend 14.2°
Avond 18.7°
Nacht 14.5°
Min. 11.5°
Max. 19.5°

Zon op: 03:10 uur
Zon onder: 19:58 uur

Meer weer

Gebruikerslogin