Volgende stap in onderzoek naar beste locatie voor Aloysiusschool Geesteren

08-11-2018 om 18:43 uur

 

 

 

 

 

 

De leden van de stuurgroep die onderzoek gaan doen naar de beste locatie voor de nieuw te bouwen Aloysiusschool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PERSBERICHT

Tubbergen, 8 november 2018

 

Volgende stap in onderzoek naar beste locatie voor Aloysiusschool Geesteren 

 Geesteren is op zoek naar een geschikte plek voor de nieuwe basisschool. Om er zeker van te zijn dat er een locatie wordt gekozen die de komende decennia zal voldoen, wordt er een onafhankelijke verkenning gedaan naar de beste locatie. Dit onderzoek zal worden gedaan door het M3V/SBM. 

 Omdat de school niet alleen de plek is voor onderwijs, maar ook functioneert als een centrale ontmoetingsplek voor het hele dorp, is het belangrijk dat er een locatie wordt gekozen waar volwaardig onderwijs gegeven kan worden en er een goede verbinding is met andere maatschappelijke functies. 

Dat is de reden waarom de gemeenteraad van Tubbergen gekozen heeft voor onafhankelijk onderzoek. Vanuit Geesteren is er een stuurgroep opgesteld met daarin inwoners uit het dorp, TOF-onderwijs, de Aloysiusschool en de gemeente, als bewaker van het proces. De stuurgroep is onafhankelijk en ziet toe op een transparant en goed verloop van het proces. De stuurgroep beoordeelt de uitkomsten van het onderzoek van M3V/SBM en brengt een advies uit aan het gemeentebestuur. 

Begin deze week heeft de stuurgroep samen met M3V/SBM  de te nemen stappen voor de komende periode doorgenomen en verder uitgewerkt. Omdat het belangrijk is dat de keuze voor een locatie breed gedragen wordt, gaat M3V/SBM tijdens de komende twee weken in gesprek over de mogelijke locaties met alle afzonderlijke werkgroepen binnen Mijn Dorp 2030, de Aloysiusschool, de gemeente en de stuurgroep zelf. 

Begin januari zal het bureau op basis van afgewogen criteria komen met een voorkeurslocatie. De stuurgroep zal vervolgens op basis van consensus een zwaarwegend advies uitbrengen aan het college voor een locatie, met daarbij een doorkijk op start van de uitvoering. In maart zal besluitvorming in de gemeenteraad volgen. Informatie over de voortgang en de persberichten worden geplaatst op www.geesteren1.nl, de website waarop al het nieuws uit Geesteren wordt gepubliceerd.

Einde persbericht


Tubbergen, 

Taakveld Communicatie

E-mail: communicatie@noaberkracht.nl

Telefoon: (0546) 62 80 00

Het weer

donderdag 28 maart

7.7°

Ochtend 6.2°
Avond 9.3°
Nacht 7.6°
Min. 6.2°
Max. 10.1°

Zon op: 05:16 uur
Zon onder: 17:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin