Quick '20 2 wint geflatteerd met 3-0 van STEVO 2.

08-03-2015 om 01:00 uur

STEVO 2 kreeg zondagmorgen in Oldenzaal het deksel op de neus tegen Quick rsquo;20 2.  Het werd geflatteerd 3-0 voor Quick. STEVO vergat de kansen af te maken voordat de 1-0 viel van de Oldenzalers. En dan blijkt zo vaak, het is een cliché , maar de tegenstander scoort dan wel.

STEVO 2 legde weer een voorbeeldige inzet aan de dag deze morgen. In het eerste kwartier was Quick de ploeg met de meeste aanvallende aspiraties. STEVO werd hierna sterker en begon aardig mee te voetballen en het creeerde zich ook kansen. Wilco Broekhuis had daarbij pech dat de bal uit zijn vrije trap over 35 meter net naast het doel ging. Wilco zette zich kort daarna, bij opnieuw een vrije trap, weer achter de bal en het was de keeper van Quick die een hoofdrol speelde bij deze situatie. Hij had moeite om de bal uit het schot onder controle te krijgen. In de melee van spelers voor het doel na het loslaten van de bal had STEVO de pech dat het leer niet de juiste richting de goal kreeg.

STEVO was nu duidelijk de gevaarlijkste ploeg en Quick kon eerst in de 31e minuut keeper Niels Kroeze testen.

Grootste kans voor STEVO was er in de 41e minuut toen Niek Korte misschien wel had moeten scoren. Alleen voor de keeper schoot Niek de bal tegen de sluitpost aan. Ondanks het missen van deze kansen was het gevoel goed dat er wat te halen viel deze morgen.

Gelijk na rust opnieuw een dot van een kans voor STEVO en een goal kon niet uitblijven zou je denken. Quick deed in de 49e minuut ook van zich spreken met een kopbal op goal die ternauwernood door Joost Kuipers voor de doellijn werd weggewerkt. Daarna was STEVO weer aan de beurt. Rick Stamsnieder schoot net over en de sportieve partij was het aanzien waard.

Die sportiviteit werd in de 65e minuut, voorafgaand aan het doelpunt van Quick rsquo;20 even teniet gedaan door de grensrechter en doelman van Quick rsquo;20. De bal was minimaal 30 cm over de achterlijn en werd door de doelman nog even over de zijlijn gewerkt. De scheidsrechter stond er niet goed voor en beoordeelde deze situatie als ingooi. De grensrechter hield de vlag onsportief naar beneden en gaf geen corner aan STEVO.

Uit de spelhervatting, ingooi voor STEVO,  ontstond ook het doelpunt van Quick rsquo;20. De onderschepping van de bal en het razendsnel uitkomen en daaropvolgend slecht uitwerken van STEVO deed de bal precies voor de voeten belanden van een Quick speler, die weinig moeite had de bal in het dak van het doel te schieten.

Er brak iets bij STEVO na het doelpunt en de 2-0 voor Quick volgde niet lang daarna. Toen de Oldenzalers ook nog de 3-0 maakten was de wedstrijd gelopen.

STEVO kwam nog wel enkele keren gevaarlijk door, maar meer zat er ook niet in. Wanhopen hoeft STEVO 2 niet bij deze nederlaag. Ook deze zondagmorgen bleek eens te meer dat het mee kan komen in de hoofdklasse.

Bron: Stevo Voetbal