Eén punt voor STEVO tegen Helios

08-03-2015 om 01:00 uur

STEVO hield zondagmiddag één punt over aan het thuisduel tegen Helios. Het werd 2-2. Dat was ook zorsquo;n beetje het meest haalbare tegen de sterke Deventenaren. STEVO speelde in het laatste kwartier van de wedstrijd nog wel opportunistisch voetbal na de gelijkmaker van Erik Sonder, maar een overwinning zou het spelbeeld geweld hebben aangedaan.

STEVO en Helios maakten er een attractief duel van, zonder dat er sprake was van echt goed voetbal. Dat voetbal had Helios overigens deze dag wel meer in de ploeg dan STEVO. Het kwam over de flanken in de eerste helft nogal eens gevaarlijk door. In de 8e minuut had keeper Roy Kreuwel de handen vol aan een aanval van Helios. Dat was enkele keren daarna ook zo.

STEVO liet eerst in de 17e minuut iets zien middels Niels Wigger, die spectaculair probeerde met een omhaal de keeper van Helios te passeren. De bal ging naast het doel. Na een mogelijkheid voor Helios in de 26e minuut, was het  tien minuten later onverwacht STEVO dat scoorde. Mark Voshaar had een bevlieging en verschalkte de keeper met een schot van buiten de zestien.

Een opsteker gezien het spelbeeld van de eerste helft. Met de 1-0 voorsprong werd ook de rust opgezocht. Voordat iedereen langs de lijn zich goed en wel had opgesteld, lag de bal na de thee al in het doel van STEVO. Een vrije trap in de 48e minuut werd uitstekend binnengekopt door Luuk Pelleboer van Helios.

Korte tijd later spatte de bal op de vuisten van keeper Roy Kreuwel terug het veld in.  Helios had er duidelijk zin aan en wilde meer.  STEVO zelf kon geen vuist maken en een gelijkspel werd al als het maximaal haalbare gezien door de supporters langs het veld. Dat gelijke spel was ver weg toen Helios opnieuw uit een standaard situatie scoorde. Wederom werd de bal uit een vrije trap voor het doel gebracht en opnieuw werd de bal binnengekopt (64e min. 1-2).

STEVO moest nu  boven zichzelf uitstijgen voor een goed resultaat. Gegokt werd vooral op de snelheid van Roy Wigger, die veelvuldig werd aangespeeld. In de 77e minuut bracht dat geluk. Roy kon met bal de zestien binnendringen en de uitgelopen keeper gaf net dat zetje aan de voet van Roy Wigger om de scheidsrechter te doen besluiten de bal op de stip te leggen. Erik Sonder belastte zich met de penalty en schoot feilloos de 2-2 binnen.

Het was het sein voor STEVO op zoek te gaan naar meer. Met opportunistisch spel probeerde het om meer dan één punt uit het vuur te slepen. In de 92e minuut was dat bijna ook nog gelukt. Roy Wigger schoot nu in de zestien de bal op de handen van de keeper van Helios. Even daarvoor had Helios ook een kans op de winnende treffer laten liggen.

Zoals gezegd zou drie punten voor STEVO teveel van het goede zijn geweest. Beide ploegen konden achteraf wel leven met dat ene punt.

Bron: Stevo Voetbal