STEVO speelt zondag derby tegen SDC ’12 in Denekamp

10-03-2015 om 01:00 uur

STEVO speelt zondag in Denekamp de derby tegen SDC rsquo;12. De ploeg van trainer Hans Bossink, volgend seizoen RSC,  staat op de laatste plaats in de tweede klasse.

Donkere tijden dus voor SDC en deze laatste plaats is voor de club met een bestand van 1250 leden eigenlijk onwaardig. Daarbij moet wel bij aangetekend worden, dat SDC aan het eind van het vorige seizoen nog al wat selectiespelers zag vertrekken naar verenigingen elders.

Die aderlating kan bijkbaar vooreerst nog niet worden opgevangen. Ook het tweede elftal van SDC deelt mee in de malaise en bungelt onderaan in de hoofdklasse. Sportief geen succesvol seizoen voor SDC '12 zo mogen we vaststellen. ldquo;SDC in mineurrdquo; lezen we op de website van de Denekampers na de zorgelijke 0-3 nederlaag afgelopen zondag thuis tegen Wijhe rsquo;92. Het verslag wordt besloten met ldquo;Volgende week staat een inhaalweekend gepland en dat betekent voor SDC de thuiswedstrijd tegen subtopper Stevo. Op hoop van zegen hellip;hellip;hellip;.rdquo;.

Die laatste woorden ldquo;Op hoop van zegenhellip;hellip;.rdquo; getuigen niet van veel vertrouwen bij SDC met het oog op de wedstrijd tegen STEVO, wat overigens niet wil zeggen dat de punten zomaar mee terug Geesteren gaan. Het is toch een derby en dan spelen weer de bekende sentimenten mee. Krachten komen naar boven die er het hele seizoen niet zijn geweest bij de underdog.

In Geesteren wist STEVO met 2-1 aan de goede kant van de score te blijven. Binnen acht minuten stond STEVO op 2-0 door Erik Sonder en Niels Wigger.  In de 82e minuut maakte SDC de aansluitingstreffer en moest STEVO nog even alle zeilen bijzetten om het resultaat over de streep te trekken.

Voor een zelfde uitslag zal trainer Peter Reekers komende zondag ongetwijfeld tekenen. Steun van de supporters kan de STEVO-selectie goed gebruiken in deze derby en voor de afstand naar het mooie dorp Denekamp hoef je het niet te laten.

Wees er dus bij en moedig onze jongens aan. Om 14:00 uur begint het treffen.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

donderdag 2 mei

22.2°

Ochtend 14.4°
Avond 21.3°
Nacht 15.5°
Min. 14.4°
Max. 23.7°

Zon op: 03:59 uur
Zon onder: 19:00 uur

Meer weer

Gebruikerslogin