STEVO 2 2-2 gelijk tegen Rohda Raalte 2.

15-03-2015 om 01:00 uur

STEVO 2 had zondagmorgen in de thuiswedstrijd alle pech van de wereld. In plaats van drie punten hield het slechts één punt over aan het treffen met Rohda Raalte 2. In de 96e minuut schoot Thomas Leus de bal ongelukkig in eigen doel. Een voorzet laag vanaf de achterlijn kwam totaal verkeerd op zijn voet terecht en de bal vloog zomaar bij de eerste paal in het STEVO-doel.

Totale verbijstering bij alles wat STEVO 2 was. Zo dicht bij de overwinning en dan gaat het toch nog mis in notabene de 96e minuut. Het leek bijna of de scheidsrechter Rohda de gelijkmaker gunde. De man in het zwart floot voortreffelijk, maar om liefst zeven minuten bij te tellen, dat was te veel van het goede en niet op feiten gebasseerd om zo lang door spelen te rechtvaardigen. Twee kostbare punten werden STEVO 2 hiermee door de neus geboord en die konden aan het eind van de rit wel eens heel belangrijk zijn.

STEVO 2 begon slecht aan het duel deze morgen. Binnen twee minuten had Niels Kroeze al het nakijken. De 0-1 achterstand gaf Rohda niet echt vleugels. Onderling verschil tussen STEVO en Rohda was vrijwel niet niet merkbaar in de eerste helft. STEVO deed goed mee en Rick Stamsnieder had halverwege de eerste helft de kans op 1-1. Een voorzet van Sander Lohuis had hij voor het lege doel zomaar voor het intikken.

Joost Kock deed het daarna wat beter. Wat heet beter. Vanaf  dertig meter van de goal van Rohda lobte hij de bal over de te ver uitgelopen keeper in het doel. Niet geheel onverdiend op dat moment en met de 1-1 werd ook de kleedkamer opgezocht na 45 minuten.

STEVO 2 had het in de tweede helft eerst moeilijk vanaf de 55e minuut. Dat was even nadat  opnieuw Joost Kock de tweede goal van deze morgen had aangetekend. Bijna identiek aan de eerste goal, maar nu net buiten de zestien, krulde hij de bal over de keeper in het doel. Zomaar 2-1 voor en dat was natuurlijk het sein voor Rohda om de turbo er op te zetten.

Voor STEVO was het nu vrouwen en kinderen eerst en weg met die bal. Dat ging niet verkeerd en tot echt grote kansen kwam Rohda zelden. De wedstrijd liep op zijn eind en de vraag was hoelang de scheids zou bijtellen. Veel kon het niet zijn, want onderbrekingen waren er nauwelijks geweest. Het publiek begon zich al aardig te roeren toen de 94e minuut aanbrak. Werd het niet eens tijd om af te fluiten?.

Nee, de scheids had er zin aan en liet rustig doorspelen. Hij vond het eerst welletjes in de 97e minuut toen Rohda één minuut daarvoor gelukkig op 2-2 kwam door een eigen goal van Thomas Leus. Logisch dat de STEVO spelers niet Thomas Leus maar de leidsman aanzagen voor het verlies van twee punten. Vooraf had STEVO 2 getekend voor één punt tegen Rohda 2. Achteraf was iedereen teleurgesteld dat het er geen drie zijn geworden.

Bron: Stevo Voetbal