2-2 Gelijkspel voor STEVO na 2-0 achterstand.

15-03-2015 om 01:00 uur

Wat is dat toch met STEVO tegen laag geklasseerde tegenstanders?. Nu slechts één punt tegen de nummer laatst SDC rsquo;12.  En met dat ene punt had al niemand meer rekening gehouden na een 2-0 achterstand. Gelukkig hervond het elftal van trainer Peter Reekers zich net op tijd en werd met heel hard werken in de laatste 20 minuten nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept.

STEVO heeft het moeilijk de laatste weken en dan met name tegen de onderste ploegen. Onderschatting zal het zeker niet zijn, maar ergens hapert er wat. De aanvalsmachine bij STEVO pruttelt en weet nog maar zelden het doel te vinden van de tegenstander. A-junior Thomas Steggink was uiteindelijk de verlosser bij STEVO door de 2-2 binnen te schieten. Zonder SDC te kort te willen doen, had STEVO hier met 3 punten van het veld moeten stappen.

Na een tam begin in de eerste 10 minuten was de eerste mogelijkheid voor STEVO. Ingmar legde de bal uit een vrije trap van Mark Voshaar voor de voeten van Niels Wigger, die met een lobje probeerde de keeper van SDC te verschalken. Dat lukte niet en in het verdere verloop van de eerste helft was STEVO de meest aanvallende ploeg. Tom van Bentheim op de keeper in de 17e minuut, Roy Wigger voorlangs in de 19e minuut en Maarten Gelhever in de 34e minuut, ook op de keeper, hadden pech met hun acties. SDC was een keer gevaarlijk voor het doel van Roy Kreuwel in de 13e en 28e minuut.

Zonder goed te spelen leek er tot aan de 36e minuut eigenlijk niets op dat STEVO deze middag punten zou gaan inleveren tegen SDC. Het komt wel goed was waarschijnlijk ook de gedachte bij de spelers. Die gedachten veranderden heel snel toen SDC uit een vrije trap in deze 36e minuut brutaalweg een 1-0 voorsprong nam. De bal belandde precies op het hoofd van Jelmer Heuvels van SDC en goed diagonaal kopte hij in de verre hoek binnen. Een fikse tegenvaller voor STEVO en vlak voor rust waren de Denekampers bijna opnieuw succesvol.

Na de onderbreking in de 46e minuut was de eerste kans voor STEVO. Erik Sonder schoot de bal net naast het doel. Er gebeurde daarna lange tijd weinig vermeldenswaardig op het veld.  Eerst rond de 60e minuut was er weer wat te juichen, maar niet voor STEVO. Een lange bal ging over het hoofd van Roy Damhuis en een speler van SDC had vrije doorgang op Roy Kreuwel. Hij schoof de bal langs de keeper en bij de 2e paal leek deze het doel in te rollen. Ingmar Reinerink wist met kunst en vliegwerk de bal op de lijn nog te keren maar niet voldoende  Gerben Steunebrink van SDC was er als de kippen bij en gaf het laatste zetje aan de bal in het STEVO-doel.

De 2-0 voor SDC leek onoverkomelijk voor STEVO. Toch pleit het voor STEVO dat de kopjes nog niet niet naar beneden gingen en de mouwen werden nu eerst helemaal opgestroopt. Peter Reekers wisselde Roy Wigger voor A-junior Thomas Steggink en het was alles of niets. Het werd niet alles en het werd ook niet niks, maar het werd uiteindelijk 1 punt.

Eerst de aansluitingstreffer van Niels Wigger met de borst uit een corner van Mark Voshaar en even daarna Thomas Steggink uit een scrimmage na een voorzet van Niels Wigger. Gelukkig toch nog één punt, waar het er eigenlijk drie hadden moeten zijn tegen de degradant uit Denekamp.

Volgende week weer een uitwedstrijd voor STEVO. Dan moet in Olst de strijd worden aangegaan met SC Overwetering. Aanvang 14:00 uur.

Bron: Stevo Voetbal