Wijkvoetbal van start in Geesteren

03-06-2015 om 02:00 uur

In Geesteren is woensdagavond op sportpark de Peuverweide het wijkvoetbaltoenooi van start gegaan. Onder een stralend avond zonnetje en aangename temperaturen werd op het hoofdveld van STEVO  het spits afgebeten door wijk Muldershoek/Venweg  tegen Mensinkkamp  en op het kunstgrasveld speelden Sekboer tegen rsquo;t Kempke.

Mensinkkamp ging fanatiek van start en kwam al voor rust op een 2-0 voorsprong tegen Muldershoek/Venweg. De wedstrijd leek gelopen, maar er kwamen krachten vrij bij Muldershoek/Venweg en  ze drukten Mensinkkamp in de verdediging.  In een mum van tijd was het 2-2 en Mensinkkamp wankelde. Toen Muldershoek/Venweg ook nog de 2-3 maakte door Jorn Weerink leek de koers gelopen en met een beetje meer geluk had het nog vaker gescoord. De kansen waren er. Keeper Mike Freriksen stond echter zijn mannetje bij Mensinkkamp en hield zijn doel verder schoon. In blessuretijd gebeurde wat niemand meer verwacht had; Mensinkkamp maakte 3-3 gelijk. Pascal Meijer was de doelpuntenmaker en stelde toch nog één punt veilig.

Op het kunstgrasveld wisten Sekboer en rsquo;t Kempke niet te scoren. Met de 0-0 eindstand hebben beide ploegen nog alle kans op een finaleplaats.

Na de voorgaande wedstrijden kwamen in het veld Veldhoek/Molenhoek tegen Eskerhoek  en Dorp Oost/West tegen Zurink/Broenenstraat. Veldhoek/Molenhoek had een prima elftal staan en was er op gebrand de wedstrijd te winnen. Het viel voortdurend aan en had ook meer spelaandeel als Eskerhoek. De muur van Eskerhoek kon echter niet gesloopt worden, zodat de eindstand 0-0 bleef. Een fikse opsteker voor Eskerhoek.

Dorp Oost/West tegen Zurink/Broenenstraat was bij rust nog 0-0. Aan het eind stond een 4-0 overwinning op het scorebord voor Dorp Oost/West. Zurink/Broenenstraat speelde nogal met wat jonkies en die moesten het uiteindelijk afleggen tegen het fysieke geweld van Dorp Oost/West.

De wedstrijden woensagavond werden op voortreffelijke wijze gefloten door Theo Haarhuis en Alfons ten Velde.