ATC '65 met 4-2 de baas over STEVO

08-09-2019 om 00:00 uur

Het eerste elftal van STEVO heeft ook in haar tweede bekerwedstrijd nog niet weten te overtuigen. ATC '65 was zondagmiddag met 4-2 te sterk voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis. Een verdiende overwinning voor de Hengeloers die voetballend meer brachten dan STEVO, dat niet op volle oorlogssterkte kon aantreden door blessures en andere omstandigheden.
Nog twee weken heeft STEVO om zich voor te bereiden op het eerste competitietreffen tegen De Zweef uit Nijverdal. In Hengelo bleek zondagmiddag vanaf het begin dat tweede klasser ATC over een goed voetballende ploeg beschikt die geen ontzag had voor eerste klasser STEVO. Wel moesten ze het eerste doelpunt aan de ploeg uit Geesteren laten. Mauro Plegt, over gekomen van TVC '28, werd de diepte ingestuurd en kon in tweede instantie de bal tussen de palen leggen.

Nog twee weken heeft STEVO om zich voor te bereiden op het eerste competitietreffen tegen De Zweef uit Nijverdal. In Hengelo bleek zondagmiddag vanaf het begin dat tweede klasser ATC over een goed voetballende ploeg beschikt die geen ontzag had voor eerste klasser STEVO. Wel moesten ze het eerste doelpunt aan de ploeg uit Geesteren laten. Mauro Plegt, overgekomen van TVC '28, werd de diepte ingestuurd en kon in tweede instantie de bal tussen de palen leggen.
ATC bleef het voetballend proberen en in de 26e minuut werd een voorzet vanaf rechts goed afgerond. Nog geen minuut later stond STEVO zelfs op een 2-1 achterstand door een verkeerd teruggespeelde bal. Een cadeautje deze goal voor ATC en de stand op dat moment bleef tot aan de rust op de borden staan.
STEVO kwam wel weer goed uit de kleedkamer en al in de 46e minuut was het raak. opnieuw Mauro Plegt was succesvol. De 2-2 smaakte naar meer, maar alle goede bedoelingen ten spijt, ATC was de ploeg met de kansen en doelpunten. Opnieuw was een cadeautje van STEVO nodig om op voorsprong te komen. Ingmar Reinerink verloor de bal knullig van zijn voet en dat werd meteen afgestraft. Ook keeper Mike Freriksen kon de schade niet repareren. De Hengeloers bleven ook na de voorsprong de gevaarlijkste ploeg met de betere kansen. Paal en lat waren eigenlijk de grootste vijanden voor ATC in de tweede helft. Toch wist het nog een keer doel te treffen. Verdediger Roy Damhuis moest het afleggen tegen een aanvaller van ATC en ook Mike Freriksen kon de speler niet meer afstoppen.
In de 4-2 voorsprong van ATC kwam daarna geen verandering meer, ook al niet omdat een goal van STEVO wegens buitenspel werd afgekeurd.
Volgende week zaterdag speelt STEVO thuis haar laatste bekerwedstrijd tegen DOS '37 uit Vriezenveen. Aanvang 17:00 uur.

Bron: Stevo Voetbal