Indrukwekkende jubileumviering

12-02-2014 om 12:21 uur

Indrukwekkende jubileumviering de Papsleef’n

GEESTEREN - De druk bezochte jubileumviering van Carnavalsvereniging de Papsleef’n in de St. Pancratiuskerk in Geesteren, met als thema ‘Vieren zonder te vergeten’, heeft een diepe indruk achtergelaten bij eenieder die aanwezig was. Met name het herdenken van de overleden leden, doormiddel van het ontsteken van een persoonlijke kaars was een bijzonder moment. Pastoor Heuven ging in zijn overweging in op de betekenis van carnaval voor de gemeenschap van Geesteren. Met medewerking van het hofkoor, Papp’n en Nathooln en lektor Gerrit Olimulder werd deze viering tot iets onvergetelijks gemaakt.
Na de kerkviering ging het gezelschap, vooraf gegaan door Papp’n en Nathooln, richting residentie Zaal Kottink voor de zeer druk bezochte receptie. Alle carnavalsverenigingen uit de gemeente Tubbergen en de Smoezen uit Vroomshoop waren vertegenwoordigd, net als diverse vertegenwoordigers van verschillende verenigingen en instanties uit Geesteren.
Waarderende woorden
Na het welkomstwoord van President Leo Stamsnieder ging burgemeester Stegers dieper in op de activiteiten van de jubilerende vereniging. Hij roemde de saamhorigheid van de gemeenschap Geesteren die teweeg wordt gebracht door de carnavalsvereniging. Herman Huis in ’t Veld, voorzitter van Dorpsbelang Geesteren, belichtte de sociale kant van de Papsleef’n. Hij noemde speciaal de giften die de carnavalsvereniging regelmatig beschikbaar heeft gesteld voor diverse acties in Geesteren. Marcel oude Wesselink (oud-prins Marcelinus) liet de geschiedenis van de Papsleef’n op zijn ludieke wijze de revue passeren. Vele namen en anekdotes werden voor het voetlicht gebracht. dit konden de aanwezigen bijzonder waarderen. Prins Raymond en Adjudant Marcel gaven de aanwezigen een kijkje achter de schermen van de benoeming en invulling van hun taak tijdens het lopende carnavalsjaar. Ze spraken hun bewondering uit voor de vele vrijwilligers die voor en achter de schermen continu bezig zijn om alles in goede banen te leiden.
Serenade
Tijdens de receptie bracht St. Ceacilia een serenade aan de jubilerende vereniging. Haakon Spijker gaf in zijn toespraak de goede band tussen de muziekvereniging en de carnavalsvereniging aan. Hij sprak de hoop uit dat dit nog jarenlang het geval mag zijn. Nadat alle aanwezigen bedankt waren voor hun aanwezigheid, werd het bestuur gefeliciteerd met het 44-jarig jubileum. De eerstvolgende jubileumactiviteit is op woensdag 19 februari om 14.00 uur in Cafe/zaal Steggink. Deze middag is bestemd voor 55-plussers en de mensen die bezocht worden door de Zonnebloem. Op de foto ziet u Ewald Hamer en Leo Stamsnieder van de Papsleef’n kaarsen ontsteken bij de steken van overleden leden.

Bron: De Papsleef'n

Het weer

dinsdag 30 april

22.4°

Ochtend 12.4°
Avond 22.6°
Nacht 16.7°
Min. 11.8°
Max. 23.0°

Zon op: 04:03 uur
Zon onder: 18:57 uur

Meer weer

Gebruikerslogin