STEVO 1 meldt zich in bovenste regionen ranglijst

04-10-2015 om 17:03 uur

Het eerste elftal van STEVO meldt zich nadrukkelijk in de top van de 2e klasse J na de 1-4 overwinning bij ATC’65.

Je hoeft niet altijd goed te spelen om te winnen, zo bewezen de Geesternaren vooral in de 1e helft. Het had immers ook zomaar 2-0 achter kunnen staan na de eerste 20 minuten. STEVO 1 speelde toen gelaten en met lood in de schoenen, zo leek het wel. Omdat ATC’65 niet profiteerde, trad de bekende voetbalwet weer in werking: ‘scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel’. En zo was het nu ook.

In de 31e minuut kreeg Tom van Bentheim vrije doorgang op de niet betrouwbare keeper van ATC’65 en had weinig moeite om de bal in het net te leggen. Zo’n 7 minuten later was het al 0-2 door Niels Wigger. De keeper van de thuisploeg kreeg een bal niet onder controle en Niels was er als de kippen bij om het leer in het doel te schuiven. ATC’65 stond erbij en keek ernaar. STEVO 1 was vanzelfsprekend opgelucht. Niet goed spelen, maar wel op een 0-2 voorsprong. Het geloof bij ATC’65 was meteen een stuk minder na de beide doelpunten en STEVO 1 kwam nu ook meer aan voetballen toe.

In de 2e helft zette zich dat spelbeeld voort en met de snelle Roy Wigger nu in de ploeg kwam STEVO 1 steeds gevaarlijk uit. Menigmaal werd de rappe aanvaller aangespeeld en altijd was het oppassen voor ATC’65. Dat hij de 3-0 maakte was dan ook niet zo gek. Mark Voshaar legde de bal vanuit een vrije trap van eigen helft precies voor de voeten van Roy, die knap zijn man uitspeelde en ook de keeper van ATC’65 kansloos liet.

Meer doelpunten waren nu niet uitgesloten voor de Geesternaren. Kansen kwamen er ook volop voor de voorwaartsen bij STEVO 1. Toch was het ATC’65 dat onverwacht het net van de STEVO-goal wist te vinden, al ging dat wel via de rug van een Geesternaar. STEVO 1 was na dit doelpunt even de weg kwijt en zowaar  kwam er weer geloof in de ploeg van ATC. STEVO 1 had o.a. alle geluk van de wereld dat een bal via de onderkant lat weer in het veld stuiterde. Anderen, de fans van ATC’65, hadden de bal duidelijk over de lijn gezien.

Hoe het ook zij, STEVO 1 moest zich snel herpakken wilde het toch nog geen schade oplopen. Toen invaller Thomas Steggink binnen het 16-metergebied omver werd gekegeld en de scheidsrechter voor strafschop floot, was het over en uit voor de Hengeloërs. Voor de 3e achtereenvolgende week zette Wilco Broekhuis zich achter de bal en ook nu schoot hij de bal feilloos binnen. De buit was nu definitief binnen en natuurlijk opgeluchte gezichten bij STEVO 1.

STEVO 1 doet door het 1-4 resultaat bij ATC’65 lekker mee dit seizoen en met de thuiswedstrijd tegen Turkse Kracht in het vooruitzicht zal de Peuverweide zondag ongetwijfeld vol lopen. De aanvang is om 14.00 uur.

Het bericht STEVO 1 meldt zich in bovenste regionen ranglijst verscheen eerst op Tubbergen.