Nestor van paardensport in gemeente Tubbergen overleden

13-11-2015 om 09:27 uur

De voormalig springruiter en succesvol paardenhandelaar Jan Maathuis is overleden. De 76-jarige grondlegger van het internationale springconcours CSI in Geesteren is naar verluidt overleden aan de gevolgen van een huishoudelijk ongeval.

Maathuis kreeg bekendheid als succesvolle springruiter. Gedurende 15 jaar was hij een vaste waarde voor de Nederlandse springsport tijdens internationale wedstrijden en wist 6 keer Nederlands kampioen in deze discipline te worden. Ook was hij één van de Twentse leermeesters en deelde zijn jarenlange ervaring door het trainen van ruiters als Roelof Bril en de gebroeders Schröder.

Maathuis was daarnaast grondlegger van het CSI in Geesteren op zijn eigen Erve Maathuis in Geesteren. Elk jaar nog komt de springsport bijeen op het concours dat ondertussen is omgedoopt naar CSI Twente. Naast topsport werd Erve Maathuis ook één van de grootste Twentse handelsstallen voor spring- en dressuurpaarden. Toen de stal in 2011 failliet ging, maakte zoon Bart een succesvolle doorstart.

Het bericht Nestor van paardensport in gemeente Tubbergen overleden verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

zondag 19 mei

19.7°

Ochtend 13.0°
Avond 18.7°
Nacht 12.9°
Min. 12.9°
Max. 20.7°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:28 uur

Meer weer

Gebruikerslogin