‘One down, three to go’ voor Dynamo Tubbergen

04-01-2016 om 18:45 uur

Nadat de kruitdampen van het vuurwerk waren opgetrokken stond de jeugd van volleybalvereniging Dynamo Tubbergen op 2 januari alweer in d’r oranje shirt om te spelen voor het Nederlandse Open Club Kampioenschappen. En daar presteerden de Tubberger meiden uitstekend. Dynamo A, B en C bereikten de volgende ronde, Dynamo CMV redde het in de kruisfinale net niet en werd uitgeschakeld.

Dynamo A speelde in Ootmarsum en zoals verwacht bleek de eerste wedstrijd de zwaarste van de dag. Tegen de buurvrouwen van Tornado Geesteren begon Dynamo te afwachtend aan het duel. Dat resulteerde in een hoge foutenlast in de eerste set. Er werd hard geknokt maar het was Tornado dat aan het langste eind trok met 23-25. In de tweede set was het beeld precies andersom. Dynamo had de zaken nu beter voor elkaar en nu was het Tornado dat meer fouten maakte. Met 25-18 setwinst was het eerste punt binnen. Een terechte weerspiegeling van de wedstrijd. Dynamo mocht zich gelijk weer op gaan maken voor de volgende wedstrijd tegen het Winterwijkse Wivoc. Dit was geen partij voor de Tubberger meiden, iedereen kon lekker spelen en met 25-16 en 25-12 was het snel voorbij. Na een wedstrijd rust was Devolco’88 uit Deventer de tegenstander. Er moest gewonnen worden aangezien Devolco ook haar eerste twee wedstrijden hadden gewonnen. Dynamo speelde de beste wedstrijd van het toernooi en liet er geen gras over groeien. Met 25-12 en 25-14 moest er nog 1 pot gewonnen worden om plaatsing voor de halve finale veilig te stellen. En dat moest gebeuren tegen Havoc Haaksbergen. Zij hadden nog geen wedstrijd gewonnen, waren al uitgeschakeld maar konden daardoor vrijuit spelen. Dat bracht mooie ralley’s teweeg. Dynamo bleek toch een maat te groot en met 25-15 en 25-12 setwinst was de eerste plaats in de poule en plaatsing voor de volgende ronde een feit.

Dynamo B speelde in Almelo. In de eerste wedstrijd tegen Tornado Geesteren moest gewonnen worden om kans te maken om zich rechtstreeks te plaatsen. De Tubbergse meiden gingen goed van start en er werden 2 mooie sets gespeeld. Dynamo kon Tornado goed onder druk zetten met haar sterke service. Beide sets werden gewonnen (25-20 en 25-18). Een goed begin van het toernooi, want Tornado werd ingeschat als de sterkste tegenstander. De volgende wedstrijd tegen het Almelose AAstad werd simpel gewonnen met 25-10 en 25-14. Mooi was ook dat er weer meer speelsters konden spelen. Ook in de 3e wedstrijd tegen Vonk bleef Dynamo uitstekend spelen. De tegenstander kwam er niet aan te pas en weer waren de setstanden duidelijk (25-11 en 25-12). Er moest nog één wedstrijd gewonnen worden. Daarvoor moest Dynamo de Esch Stars uit Vasse verslaan. Door uitstekend serveerwerk kon Esch Stars geen vuist maken. Er werd met 25-5 en 25-6 gewonnen. Ook Dynamo B plaatste zich hierdoor rechtstreeks en kan zich op gaan maken voor de volgende ronde.

Dynamo C speelde – net als Dynamo A – in Ootmarsum en kende een stroeve start van de dag. Tegen Set Up ’65 uit Ootmarsum kwam Dynamo in de beslissende fase te kort. Met 20-25 en 21-25 kon Dynamo zich de rest van de dag dus geen misstap meer veroorloven. En dat lieten ze ook zien. Tegen Devolco’88 uit Deventer pakte Dynamo fantastisch uit. Met 25-7 en 25-11 winst waren de Tubberger meiden weer op koers. Ook in de 3e wedstrijd tegen Havoc uit Haaksbergen speelde Dynamo uitstekend. Door met 25-16 en 25-17 te winnen moest de laatste wedstrijd gewonnen worden om de kruisfinale te mogen spelen. Dat moest dan gebeuren tegen DOK uit Dwingeloo. Ooit nog het jeugdbolwerk van Nederland. Nu was het anders… slechts 15 punten (25-8 en 25-7) kregen de Drentse meiden mee. De kruisfinale was een feit en daarin trof Dynamo Tornado Geesteren. Dynamo speelde een geweldige, enthousiaste pot volleybal. Tornado kon niet onder de druk van de Tubbergse meiden uit komen. Dynamo Cwon met 25-15 en 25-14 en daarmee was ook dit talentvolle team geplaatst voor de halve finale.

Voor Dynamo’s jongsten was het een spannende dag. Voor het eerst de Open Club spelen maakt toch wat zenuwen los. Dat bleek in de 1e wedstrijd tegen het Hengelose Webton. Het verliep in de eerste set niet zoals het moest en Dynamo moest toezien hoe Webton won met 19-25. Maar het ging steeds beter en de 2e set werd nipt gewonnen: 1-1. De zenuwen werden afgeschud en in de 2e wedstrijd was het weer als vanouds. DAC uit Dedemsvaart werd verslagen met 25-13 en 25-10. Ook de volgende wedstrijd tegen Rosstars uit Rossum was een prooi voor de oranje-gekleurden (25-8 en 25-16). In de laatste wedstrijd moest er tegen Dynamo Apeldoorn gewonnen worden om rechtstreekse plaatsing veilig te stellen. Helaas lukte dat niet en werd er met 2-0 verloren. Dan moest het maar in de kruisfinale gebeuren. In een hele spannende kruisfinale tegen Apollo’8 uit Borne lieten beide teams zien goed te kunnen volleyballen. De eerste set ging naar Apollo. De 2e set was ongelooflijk spannend, Dynamo kwam tot 24-23 terug maar verder kon het niet komen. Jammer, maar gevochten als leeuwen en al snel was het besef daar dat het een superdag was geweest.

Op zaterdag 13 februari mogen Dynamo A, B en C dus weer aantreden in de halve finale van de Open Club.

Het bericht ‘One down, three to go’ voor Dynamo Tubbergen verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 17 mei

19.9°

Ochtend 12.5°
Avond 19.0°
Nacht 14.1°
Min. 11.2°
Max. 20.4°

Zon op: 03:33 uur
Zon onder: 19:25 uur

Meer weer

Gebruikerslogin