Wat: spelregelbewijs
Voor wie: B-junioren
Wanneer: met ingang van seizoen 2014-lsquo;15 verplicht
Vanaf dit seizoen is het zover, alle tweedejaars B-junioren, geboren in 1998, zijn verplicht het spelregelbewijs te halen. Het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in - én begrip voor - beslissingen van de scheidsrechter. De invoering van het spelregelbewijs is één van de maatregelen uit het actieplan lsquo;tegen geweld, voor sportiviteitrsquo;
Kijk op www.voetbalmasterz.nl en kom meer te weten over de invoering van het spelregelbewijs. Lees hier ook hoe je als bestuur, trainer of coach de B-junioren kunt ondersteunen bij het behalen van hun spelregelbewijs. En uiteraard is het ook mogelijk je eigen spelregelkennis te testen.
Verdere vragen over het spelregelbewijs? Mail naar spelregelbewijs@knvb.nl
Week van de scheidsrechters
Voor wie: alle scheidsrechters in Nederland
Wanneer: van 4 tot en met 12 oktober 2014
Tijdens de week van de scheidsrechter - van 4 tot en met 12 oktober - bedanken we alle scheidsrechters voor hun bijdrage aan het voetbal. Want zonder de inzet van de scheidsrechters is het niet mogelijk de 1,2 miljoen voetballers wekelijks van het spelletje te laten genieten. Vanuit de KNVB zetten we deze week zowel KNVB- als verenigingsscheidsrechters extra in het zonnetje. Daarnaast gaan de betaald voetbal scheidsrechters het land in om twintig amateurscheidsrechters tijdens hun wedstrijd te coachen en begeleiden. Uiteraard roepen we ook verenigingen, spelers en speelsters op de scheidsrechters in deze week extra in het zonnetje te zetten.
Op de website knvb.nl wordt een speciale themapagina ingericht voor de week van de scheidsrechter. Hier kun je de week voorafgaand, en tijdens de week van de scheidsrechter, meer informatie en acties vinden. Daarnaast plaatsen wij een mooie portrettenreeks van een zestal scheidsrechters.
Hulplijn noodgevallen
Wat: hulplijn noodgevallen voor acute noodgevallen op het voetbalveld
Voor wie: verenigingen en leden van de KNVB
Wanneer: 24/7 bereikbaar
24 uur per dag, zeven dagen per week is de hulplijn voor noodgevallen van de KNVB beschikbaar. Verenigingen, of leden van de KNVB, kunnen deze hulplijn raadplegen na geweld op en rond het veld. De hulplijn is één van de maatregelen uit het actieplan lsquo;voor sportiviteit, tegen geweldrsquo;. Wanneer er een gewelddadige handeling, zoals een vechtpartij of mishandeling, heeft plaatsgevonden en er behoefte is aan directe ondersteuning kan te allen tijde worden gebeld met 0800-2299555.
Hulplijn noodgevallen versus Meldpunt wanordelijkheden
Naast de hulplijn noodgevallen is er ook een meldpunt wanordelijkheden. Waar de hulplijn bestemd is voor een acute situatie die direct actie vereist, is het meldpunt bedoeld om misstanden op en rond het voetbalveld te melden. Deze hebben geen directe noodzaak, maar doen wel afbreuk aan een plezierig voetbalklimaat voor iedereen. Een melding kan op www.knvb.nl.meldpunt worden gemaakt.
Beleidsplan
Wat: beleidsplan KNVB lsquo;voetbal om van te houdenrsquo;
Voor wie: verenigingen, leden, vrijwilligers en andere voetballiefhebbers in Nederland
Wanneer: periode 2014-lsquo;18
Voetbal om van te houden, dat is waar de KNVB voor staat. De komende vier jaar gaat de KNVB samen met verenigingen, leden, vrijwilligers en andere voetballiefhebbers een actieve bijdrage leveren aan lsquo;voetbal om van te houdenrsquo;. Doelstellingen van het beleidsplan zijn vormgegeven rond drie themarsquo;s. We beginnen bij het spel waar het om gaat: voetbal. Daarna staan we stil bij de organisatie en faciliteiten die het collectief beleven van de sport mogelijk maken: het voetballandschap. En we besluiten het plan met dat wat het voetbal in onze ogen aan Nederland moet brengen: voetbalbeleving. Want uitgaande van de schoonheid van het spel, streven we met een krachtige organisatie naar een optimale voetbalbeleving voor iedereen.
Wil je meer weten over het beleidsplan lsquo;voetbal om van te houdenrsquo; of het beleidsplan lezen, klik hier
Wijziging strafcodes
Wat: wijziging strafcodes in het amateurvoetbal
Voor wie: scheidsrechters
Wanneer: met ingang van seizoen 2014-lsquo;15
Vanaf seizoen 2014-lsquo;15 wordt het aantal strafcodes voor gele en rode kaarten van 46 teruggebracht naar acht. Alle gele kaarten worden ondergebracht in één strafcode, voor de directe rode kaarten bestaan vanaf het nieuwe seizoen nog maar zes codes. Daarnaast is er de code lsquo;overige overtredingen begaan door teamofficialsrsquo;. De vereenvoudiging maakt het voor scheidsrechters efficiënter en makkelijker om het digitale wedstrijdformulier (DWF) in te vullen. De wijzigingen gelden ook voor het zaalvoetbal.
Klik hier voor meer informatie, en om videorsquo;s, illustraties en instructies te downloaden die de strafcodes extra toelichten. Met vragen kunnen verenigingen en scheidsrechters terecht bij het districtskantoor.
125 jaar KNVB
Wat: 125 jaar voetbalhistorie
Voor wie: alle voetballiefhebbers in Nederland en daarbuiten
Wanneer: vanaf het begin van het seizoen tot de daadwerkelijke lsquo;verjaardagrsquo; op 8 december
Dit jaar, op 8 december, bestaat de KNVB 125 jaar. Dit willen we uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Samen met alle verenigingen, voetballers, vrijwilligers, supporters en andere voetballiefhebbers willen wij hier naartoe leven!
Dit doen we op de volgende manieren:
Eerbied voor het verleden
Samen (her)schrijven we de prachtige en rijke geschiedenis van het voetbal op de digitale tijdlijn. Alle voetballiefhebbers kunnen hier hun unieke en persoonlijke herinnering aan toevoegen en delen. Doe mee; deel ook jouw persoonlijke voetbalherinnering!
Focus op de toekomst
Met de jeugd gaan we vooruitblikken. Hoe zien de kinderen van nu de toekomst van het voetbal? Wat zijn hun dromen, wensen en verwachtingen? Die kunnen zij verbeelden in een tekening of op een andere creatieve manier en insturen via www.knvb.nl/125jaar/tekenwedstrijd Met de inzending kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar mooie prijzen winnen.
Jubileumcadeau
Heeft jouw vereniging het speciale jubileumcadeau van de KNVB al aangevraagd? Aanvragen kan via 125jaar@knvb.nl
Sport daar geef je om
Wat: een campagne om verenigingen te wijzen op de mogelijkheden van schenkingen
Voor wie: verenigingen
Wanneer: de campagne lsquo;sport daar geef je omrsquo; is begin augustus gelanceerd
Sport, daar geef je om is een samenwerkingsverband van KNVB, Eredivisie CV en NOC*NSF. Samen hebben zij als doel gesteld, om het geven aan sport bekender te maken bij sportverenigingen en ook bij het grote publiek. Hierbij valt te denken aan schenkingen of het opnemen van een sportvereniging in je testament. Het platform www.sportdaargeefjeom.nl biedt potentiële gevers en verenigingen allerlei relevante informatie: zo is er een geefwijzer, informatie over fiscale voordelen, allemaal handige documenten, en voor clubs is er een toolkit voor het opzetten van een eigen campagne.
Heeft jullie vereniging ook een betrokken achterban met passie voor het spelletje en voor de club, kijk dan op www.sportdaargeefjeom.nl en bekijk wat dit platform voor jullie vereniging kan betekenen.
Blauwe Kaart
Wat: Blauwe kaart ter bevordering van sportiviteit op en rond de velden
Voor wie: D, E en F pupillen
Wanneer: vanaf seizoen 2014-lsquo;15
Volkswagen en de KNVB maken zich sterk voor sportiviteit in het amateurvoetbal en introduceren de Blauwe Kaart: een kaart die teams elkaar geven na afloop van een sportieve wedstrijd. Want een positieve benadering van het voetbalspel maakt de wedstrijd nog leuker. Voordat je de kaart geeft schrijf je op voor welke sportieve daad van de tegenstander jij de Blauwe Kaart uitdeelt. Met de unieke code op de kaart zijn ook nog eens leuke weekprijzen te winnen.
Op de website van de Blauwe kaart kun je meer informatie vinden en jouw vereniging of team inschrijven om mee te doen! Deelnemende teams ontvangen een coachmap met hierin een notitieblok, een pen en uiteraard de blauwe kaarten.
TV Sportplezier
Wat: TV Sportplezier
Voor wie: verenigingen en ouders van sportende kinderen
Wanneer: het platform TV Sportplezier is in augustus gelanceerd
Betrokken ouders zijn cruciaal voor een prettige en veilige sfeer op de club. Daarom is het van groot belang ouders op een goede manier kennis te laten maken met het verenigingsleven. TV Sportplezier geeft inzichten en tips om ouders al bij de poort van de vereniging een welkom gevoel te geven. Dit is belangrijk omdat betrokken en positieve ouders van cruciaal belang zijn voor een prettige en veilige sfeer op de club.
TV Sportplezier is een platform dat zowel ouders als verenigingen tools biedt om mee aan de slag te gaan. Interesse om meer te weten over dit thema of hiermee aan de slag te gaan, kijk op TV Sportplezier wat dit platform voor jullie vereniging kan betekenen.
Staatsloterij gelukstreffersactie: actie voor seniorenteams waar leuke Oranje prijzen mee te verdienen zijn
Voor wie: amateurvoetballers die 18+ zijn
Wanneer: de actie loopt
Seniorenteams kunnen gratis meedoen met Staatsloterij Gelukstreffers, het doelpuntenspel voor seniorenteams binnen het amateurvoetbal. Als een team is aangemeld, verdienen zij met elk doelpunt dat het team scoort, in de KNVB amateurcompetitie, een gratis Gelukstreffers-lot. Hoe meer doelpunten, hoe meer Gelukstreffers-loten! En hoe meer teamleden en fans zich aanmelden, hoe meer loten het team per gescoord doelpunt verdient. Met de loten maakt het team kans op unieke Oranje prijzen, zoals een wedstrijd tegen ex-internationals op het sportcomplex van de eigen amateurclub.
Voor meer informatie en aanmelden zie www.gelukstreffers.nl
Bron: Stevo Voetbal