B-spelers beter op de hoogte door spelregelbewijs

19-01-2015 om 01:00 uur

De eerste seizoenshelft is voorbij, een mooi moment om de balans op te maken met betrekking tot de eerste resultaten van het spelregelbewijs. Met ingang van dit seizoen is het bewijs ingevoerd voor tweedejaars B-junioren. Door het behalen van het spelregelbewijs zijn meer spelers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel. Om in het seizoen 2015-rsquo;16 te spelen is het noodzakelijk dat deze groep spelers het spelregelbewijs behaald hebben.

Eerste resultaten
Halverwege dit voetbalseizoen is ruim 92% van de verenigingen aan de slag met het spelregelbewijs. Inmiddels is 76% van de B-junioren bezig met het halen van het bewijs, en daarvan is meer dan 60% (22.526 spelers) al geslaagd. De persoonlijke voortgang van de B-junioren van jullie vereniging is te volgen in het clubdashboard. Aan het begin van dit seizoen hebben jullie de persoonlijke inloggevens van jullie dashboard ontvangen. Hier kun je de voortgang volgen, activatiecodes voor spelers downloaden en spelers aanmelden voor een herkansing.

Compliment
Voor de spelers die het spelregelbewijs al hebben gehaald is een compliment op zijn plaats. Als blijk van waardering komt er voor deze spelers een speciale actie. Zij worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Dit compliment geldt uiteraard ook voor verenigingen die ontzettend hun best doen de B-junioren zo goed mogelijk te begeleiden en faciliteren bij het halen van het bewijs. Vervolg Een aantal verenigingen en leden moeten nog aan de slag moeten met het spelregelbewijs. Deze verenigingen en spelers worden de komende maanden gestimuleerd om aan de slag te gaan en het bewijs zo snel mogelijk te halen, zodat zij ook volgend seizoen kunnen blijven voetballen. De B-junioren die nog niet geslaagd zijn gaan wij via een persoonlijke mail benaderen. Om samen met de verenigingen de spelers te stimuleren het spelregelbewijs te halen willen wij de spelers een persoonlijke mail sturen. Hiervoor hebben wij de juiste e-mailadressen nodig. Mocht het nog niet het geval zijn, bij deze de oproep om de juiste e-mailadressen van leden op te voeren in Sportlink.

Doorontwikkelen spelregelbewijs
De voortgang is het afgelopen half jaar nauwkeurig gevolgd. Aan de hand van de opgedane informatie en ervaringen bekijkt de KNVB of er mogelijke aanpassingen gewenst zijn. Ook de website www.voetbalmasterz.nl zal aan de hand van suggesties van verenigingen worden doorontwikkeld. Verbetersuggesties zijn dus meer dan welkom en kunnen gestuurd worden naar spelregelbewijs@knvb.nl. Benieuwd naar de ervaringen en aanpak van andere verenigingen, klik hier. Voor meer informatie over het spelregelbewijs zie www.voetbalmasterz.nl

Met vriendelijke groet,

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

 

Hans Spierings

directeur amateurvoetbal a.i.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

vrijdag 17 mei

18.8°

Ochtend 14.5°
Avond 19.0°
Nacht 14.1°
Min. 11.4°
Max. 20.6°

Zon op: 03:33 uur
Zon onder: 19:25 uur

Meer weer

Gebruikerslogin