STEVO en PH in evenwicht. 1-1 Eindstand.

29-03-2015 om 01:00 uur

STEVO en PH hielden elkaar zondagmiddag goed in bedwang en dat leverde beide elftallen één punt op. De doelpunten uit de 1-1 eindstand vielen eerst in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.
Op het zwaar bespeelbare hoofdveld van de Peuverweide, door de vele regen, ontstond voor de toeschouwers een prachtig schouwspel. Engels voetbal hoorde je op de tribune het publiek zeggen. Zo was het ook. Veel inzet over en weer en  spelmomenten met nogal wat corners bij beide doelen.

Het veld veranderde gaandeweg in een modderpoel en de glijpartijen waren niet van de lucht. Bij STEVO probeerde Tom van Bentheim het in de eerste helft een paar keer met schoten over afstand op het gladde veld. PH had de pech dat de bal uit een corner net over het doel van Roy Kreuwel werd gekopt. Roy raakt overigens bij een actie voor rust geblesseerd aan zijn hoofd. De medische staf bij STEVO adviseerde de doelman te wisselen, maar Roy wilde van geen wijken weten en met hoofdband om  nam hij zijn plaats onder de lat weer in.

Ook in de tweede helft streden beide ploegen met veel inzet om de punten. PH uit een corner zag de bal op de paal gaan in de 50e minuut en Ingmar Reinerink van STEVO had alle pech dat zijn kopbal even daarna uit een hoekschop van Stijn Harmelink nest naast ging. PH en STEVO kregen ook daarna af en toe wat mogelijkheden. PH misschien wel de grootste toen in de 78e minuut de bal via de kruising over ging.

De doelpunten waar elke voetballiefhebber toch naar uitkijkt bleven vooralsnog uit tot aan de 87e minuut. Toen had een PH speler een bevlieging op rechts. Vanaf zorsquo;n 25 meter krulde hij de bal onhoudbaar door de verdediging van STEVO heen in de lange hoek van het doel van Roy Kreuwel. Daar was niet meer mee gerekend bij STEVO.

Gelukkig had Niels Wigger aan STEVO kant ook een bevlieging en nog geen minuut later vanaf de aftrap was de stand al weer in evenwicht 1-1. Met zijn linker chocolade been verraste Niels de keeper van PH binnen de zestien in de korte hoek. In de 1-1 stand kwam in de laatste paar minuten geen wijziging meer en de uitslag was tevens een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

Op Tweede Paasdag moet STEVO in Geesteren aan de bak tegen het Ootmarsumse KOSC. Aanvang 14:00 uur.