STEVO laat het lelijk afweten tegen KOSC. 1-4 Verlies.

06-04-2015 om 02:00 uur

STEVO liet het zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen KOSC lelijk afweten. Aan het eind van de wedstrijd stond er maar liefst een 1-4 nederlaag op het scorebord. KOSC pakte met succes de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie. STEVO kon als zo vaak dit seizoen het spel niet maken tegen een ploeg onderin en dat brak ze ook tegen KOSC weer lelijk op.

In het eerste kwartier oogde het spel van STEVO nog wel redelijk, maar in het verdere verloop van het treffen voetbalde het meer tegen zichzelf dan tegen de Ootmarsumers. KOSC kwam zelf ook niet tot oogstrelend voetbal, maar scoorde wel op de juiste momenten. Ruud Bruns was de grote man bij KOSC met drie goals.

STEVO grossierde in corners in het duel, maar wist uit deze spelsituaties niet één keer te scoren. Thijs Nieuwmeijer viel goed in in de tweede helft en gaf zijn visitekaartje af met de tegengoal in de 84e minuut toen KOSC al riant op 0-3 stond. Daarvoor had Ruud Bruns in de 17e minuut van de eerste helft al de 0-1 achter keeper Roy Kreuwel gewerkt. Schuin voor het doel op rechts passeerde hij de STEVO-goalie. Dat deed Bruns nog een keer in de 26e minuut van de eerste helft toen Roy Kreuwel een laag schot vanaf 20 meter niet onder controle kreeg. Ruud Bruns kon de terugspringende bal daarna simpel binnentikken.

Totaal onnodig de 0-2 achterstand op dat moment, omdat KOSC eerder ook maar weinig had laten zien. Wie had gedacht dat STEVO in de tweede helft uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit. De ploeg van trainer Peter Reekers speelde wel op de helft van de tegenstander maar worstelde ook nu met zichzelf en tot echt grote kansen kwam het zelden. KOSC was wel doeltreffend en kwam zelfs tot 0-3.

Toen Thijs Nieuwmeijer in de 84e minuut uit het niets dan toch nog tegen scoorde gloorde er heel even de hoop dat er misschien toch nog wel een puntje te behalen viel. Die hoop vervloog in de 89e minuut. Opnieuw Ruud Bruns was succesvol voor KOSC en hij vergroote uit een corner de marge tot 1-4. Bijna was het zelfs nog 1-5 geworden in blessuretijd. Roy Kreuwel pareerde een schot van een KOSC speler, die alleen op weg was naar het doel van STEVO, prima.

Een 1-5 stand zou het spelbeeld ook alle geweld hebben aangedaan. De teleurstelling bij STEVO over de nederlaag was na afloop niet alleen groot bij spelers en staf, maar ook het thuispubliek ging morrend naar huis.

Volgende week tegen het hoog geplaatste WSV uit Apeldoorn moet  STEVO het geschonden blazoen maar weer eens oppoetsen. Aanvang van het treffen is als altijd om 14:00 uur.

Bron: Stevo Voetbal