STEVO redt het niet tegen Bon Boys A1. 4-2 nederlaag in verlenging.

06-06-2015 om 02:00 uur

STEVO A1 heeft het niet gered tegen de Bon. Boys A1 voor een plaats in de hoofdklasse. De Haaksbergenaren trokken in de verlenging met 4-2 aan het langste eind op het hoofdveld van VV Borne. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2. Onverdiend was de overwinning niet voor de Bon. Boys, maar STEVO A1 was o zo dichtbij de promotie toen Justin Oude Booijnk in de 87e minuut de bal op de paal schoot. Het had zo vlak voor tijd de beslissende kunnen zijn. Jammer, jammer.

Bon Boys en STEVO maakten er zaterdagmiddag een attractief potje van voor naar schatting 300 toeschouwers.  De Haaksbergenaren hadden het betere voetbal in de ploeg en STEVO vertrouwde als gewoonlijk op haar inzet en hun spitsen. In de eerste helft stonden de voorwaartsen bij STEVO nog niet  op scherp. Thomas Steggink, Justin Oude Booijnk en ook Remon Kruiper lieten nog niet zien wat ze eigenlijk wel in hun mars hebben. Bon. Boys kwam door het betere spel verdiend op 1-0 in de eerste helft.  Dat gebeurde eerst in de 41e minuut. Grootste mogelijkheid voor STEVO tot dan toe was voor Remon Kruiper die uit zijn actie de bal over het doel zag gaan van Bon. Boys.

Na de thee kwam, vooral in het eerste kwartier, een herboren STEVO A1 uit de kleedkamer. Trainer Peter Voshaar zal ongetwijfeld met stemverheffing zijn manschappen hebben ingepeperd dat er meer gevraagd wordt om een wedstrijd te winnen. Dat was dan niet tegen dovemansoren gericht, want binnen tien minuten stond STEVO op een 1-2 voorsprong. Nu waren ze wel scherp de spitsen bij STEVO, Thomas Steggink uit de draai en Justin Oude Booijnk vanaf de zestien meter legden de bal in het mandje van Bon. Boys.

De Haaksbergenaren waren even van slag en het leek dat STEVO de regie in handen ging nemen. Dat gebeurde niet en Bon Boys kwam weer in haar spel en STEVO moest terugvallen op de vertrouwde werklust. Het had pech dat Stijn de Roy van Zuidewijn bij een corner voor STEVO finaal over de bal trapte en Bon Boys de gelegenheid gaf razendsnel uit te komen. Dat deden ze zo goed, dat ook keeper Jelle Beenink het nakijken had op het beslissende schot op doel. De stand was met 2-2 nu weer in evenwicht en het werd een slijtageslag.

In het laatste kwartier was Bon Boys weer dik de bovenliggende partij, maar moest oppassen voor de gevaarlijk aanvallen van STEVO. Het lot van STEVO leek bezegeld toen Bon Boys een penalty kreeg toebedeeld van de  scheidsrechter. Jelle Beernink stond goed te keepen deze middag en bewees dat nog eens door de strafschop te stoppen.

In de 87e minuut was het lot van Bon Boys bijna bezegeld  toen Justin Oude Booijnk, als eerder gezegd, uit een moeilijke hoek schuin voor het doel de bal op de paal schoot. Waarschijnlijk was het genoeg geweest voor STEVO als de bal in het doel was gegaan. Beide kansen gingen dus verloren en een verlenging leek aanstaande. Die extra twee keer vijftien minuten kwam er. Voor STEVO te lang omdat Bon Boys haar extra klasse ten volle benutte en nog twee keer de bal in het net van het STEVO-doel wist te leggen, waarmee promotie werd afgedwongen.

STEVO A1 kan terugkijken op een goed seizoen. De periodetitel had bijna geleid tot promotie naar de hoofdklasse. Dat het uiteindelijk niet gelukt is betekend geen man overboord. De eerste klasse is voor STEVO A1 een prima niveau en trainer Peter Voshaar heeft het maximale uit zijn spelers gehaald. Een compliment waard.

Bron: Stevo Voetbal