Sportmensen gehuldigd op jaarvergadering.

20-06-2015 om 02:00 uur

In een stampvolle zaal Steggink zijn zaterdagmiddag de sportmensen bij de STEVO-jeugdafdeling gehuldigd. Danique Mensen van Meisjes E1, Gijs Lohuis van STEVO D1, Ivar Harmelink van STEVO A1 en sporteam STEVO D4 en STEVO B1 waren de uitverkorenen. Jeugdvoorzitter Erik Kottink maakte de namen bekend en prees allen voor hun verdiensten in het afgelopen seizoen.

De jeugdvoorzitter vroeg in zijn openingswoord applaus voor Harry en Ivon Steggink voor het beschikbaar stellen van de zaal en vertelde verder dat enkele bestuursleden traditioneel, een dag voorafgaand aan de jaarvergadering, een bloemetje hadden gelegd op het kerkhof bij de graven van de veel te vroeg overleden jeugdleden Milo Ikink en Martijn Leus.

Hoewel Erik trots was hoe het afgelopen jaar was verlopen had hij ook een kritische noot ten aanzien van de ingeleverde tenues. Er wordt namelijk nogal wat vermist. De oproep aan de jeugdleden was dan ook om thuis nog eens goed in de kasten te kijken of hier en daar nog sokken, broeken of shirts verborgen liggen.

Verheugd was de jeugdvoorzitter wel over het feit dat alle teams in het afgelopen seizoen voorzien waren van leiders en leidsters.  Positief was ook dat er gestart is met een technisch hart, wat nog verder uitgewerkt wordt door de verantwoordelijken. Het meisjesvoetbal is goed van de grond gekomen bij STEVO en 11 kampioenen in één seizoen was wel heel veel, zo vond Erik Kottink.

Secretaris in het jeugdbestuur Mirjam Harmelink had de zaakjes weer goed op orde en informeerde de zaal van alle gebeurtenissen in het afgelopen seizoen. Gestart werd het seizoen met 1 Meisjes E-team, 1 Meisjes D-team, 1 Meisjes E-team, 16 pupillen/junioren  teams en een F-league. Het meisjesvoetbal bij STEVO staat momenteel enorm in de belangstelling. Al 50 meisjes en meiden staan als lid geregistreerd. Een positive ontwikkeling, zo werd gesteld. Meisjes E1 werd kampioen in het afgelopen seizoen en dat gold ook voor de teams B1, C3, D4, E1, E2, E4, F1, F2, F3 en F6. STEVO B1 won ook nog eens de finale van de KNVB-beker.

Jop Tijink van STEVO F1 gaat de club verlaten en is door FC Twente definitief ingelijfd om zijn talenten daar te tonen. Wout Gehring van STEVO A1 slaagde voor pupillentrainer. Het sinterklaasfeest, de flessenactie, het Henk Droste F-toernooi en een bezoek aan een wedstrijd van FC Twente werden al geslaagd genoemd. De kerstattentie werd door het jeugdkader zeer gewaardeerd.

Tevreden was Mirjam Harmelink over het gedrag van de STEVO-jeugdleden in het voorbijgaande seizoen. Wel is waakzaamheid geboden. Misstanden zijn nooit helemaal uit te sluiten zijn werd gezegd.

ldquo;De technische Commissie heeft weer grote stappen gemaakt in het voorbijgaande seizoen, maar we zijn er nog nietrdquo;,  besloot Mirjam Harmelink. Lees hier het hele verslag nog eens rustig na.

Na een korte onderbreking was het Johan Brughuis die de traditionele verloting leidde op de bijeenkomst.  Diverse jeugdleden werden gelukkig gemaakt met een mooie prijs.

Klapstuk van de jaarvergadering was de uitreiking van de bekers aan de sportlui in het afgelopen seizoen . Als eerste werd Danique Mensen van Meisje E1 naar voren geroepen. Een enorme liefhebster van het spelletje en nu al als doelstelling heeft om ooit de gelederen van de dames bij FC Twente te versterken. Ook de ouders werden, evenals bij alle andere uitverkozen sportlieden, in de huldiging betrokken.

Gijs Lohuis van STEVO D1 werd sportman bij de pupillen. Al jaren genomineerd zei Erik Kottink. Nu moest het er maar van komen. Altijd aanwezig en een voortreffelijke inzet werden als kenmerken genoemd bij deze sportman. Ivar Harmelink van STEVO A1 was uitverkorene bij  de junioren. Ook Ivar stond al enkele jaren op het lijstje om sportman te worden. ldquo;Veelal invalbeurten en toch nooit morrenrdquo;, aldus de jeugdvoorzitter. Verder is Ivar ook nog scheidsrechter bij de pupillen. Meer dan verdiend deze uitverkiezing,  zo was de mening.

STEVO D4 werd sportteam bij de pupillen. Het team begon zonder trainer, maar Johan Brughuis ontfermde zich over de groep en wist zelfs het kampioenschap binnen te halen. ldquo;fanatiek zijn als het moet en gezellig maken als het kanrdquo; waren de woorden van jeugdvoorzitter Erik Kottink.  STEVO B1 pakte de dubbel dit jaar. Kampioen in de tweede klasse en ook nog eens  KNVB bekerwinnaar. "Een geweldige prestatie en dan is de titel van sportploeg zeker verdiend".

Vermeldenswaardig is nog dat Leon Kroeze en Bart Lohuis hun taken als wedstrijdsecretaris hebben neergelegd. Erik Kottink dankte de twee voor het vele werk dat ze de afgelopen jaren in STEVO hebben gestoken. Een attentie werd hen aangeboden. Joop Klein Haarhuis en Joost Kock zijn de nieuwe wedstrijdsecretarissen bij de jeugd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

donderdag 2 mei

22.8°

Ochtend 14.6°
Avond 24.4°
Nacht 16.8°
Min. 14.6°
Max. 24.6°

Zon op: 03:59 uur
Zon onder: 19:00 uur

Meer weer

Gebruikerslogin