STEVO 3 laat zich in slotminuut verrassen door De Zweef 4

04-10-2015 om 02:00 uur

In de laatste minuut van de officiële speeltijd liet STEVO 3 zich zondagmorgen in de thuiswedstrijd verrassen door De Zweef 4. We meenden dat dit alleen aan STEVO 2 was voorbestemd, niet dus.  De Nijverdallers maakten de beslissende 1-2 in een wedstrijd die duidelijk op een 1-1 gelijkspel liep af te stevenen. Eén puntje had STEVO 3 wel verdiend, maar het noodlot sloeg dus alsnog toe.

De Zweef met geroutineerde en fysiek sterke spelers had voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten dan STEVO 3, beide zeven.  Veel verschil zat er ook niet in beide teams en de meest gelukkige won deze ochtend. STEVO kwam nog wel op voorsprong. Mike Kroeze in de spits geposteerd maakte behendig de 1-0 in de 15e minuut.

Hierna deden zich voor beide doelen weinig kansen voor. Bij de ene kans die De Zweef kreeg stond Mike Freriksen goed te keepen en aan de andere kant had Jorn Weerink pech met een bal die maar net rakelings over het doel ging. De beide ploegen zochten de kleedkamers op met de 1-0 voor STEVO.

In de tweede helft was het spelbeeld ongeveer vergelijkbaar met dat in de eerste helft. STEVO voetbalde nu wel meer naar voren, maar echt grote kansen leverde dat nog niet op. Dat de Zweef uit het niets op 1-1 kwam was eigenlijk verwonderlijk. De bal werd vanaf links goed voorgezet en evenzo goed met de kop afgerond.

Zowel De Zweef als ook STEVO kregen na deze treffer een prima kans om voor sprong te komen. Tom Rekers haalde bij een schot van een Zweef speler nog net de bal van de lijn en Mike Kroeze had alle pech van de wereld dat zijn kopbal uit een voorzet van Tom Lohuis maar net langs de verkeerde kant van de paal ging.

Dat STEVO 3 zich in de laatste minuut nog liet verrassen had eigenlijk niemand meer rekening mee gehouden. Opnieuw werd een voorzet van een Zweef speler vanaf links goed afgerond. Deze keer met de voet.

Door het 1-2 verlies moet STEVO 3 nadrukkelijk een stapje terugdoen. Een plaats in de middenmoot is momenteel het hoogst haalbare.

Bron: Stevo Voetbal