STEVO meldt zich nadrukkelijk bovenin na 1-4 winst bij ATC '65.

04-10-2015 om 02:00 uur

STEVO meldt zich nadrukkelijk in de top van de tweede klasse J na de 1-4 overwinning bij  ATC rsquo;65. Je hoeft niet altijd goed te spelen om te winnen, zo bewees STEVO vooral in de eerste helft. Het had ook zomaar 2-0 achter kunnen staan in de eerste  20 minuten. STEVO speelde toen gelaten en met lood in de schoenen zo leek het wel. Omdat ATC niet profiteerde trad de bekende wet weer in werking; ldquo;Scoor je niet, dan doet de tegenstander dat welrdquo;.

En zo was het nu ook. In de 31e minuut kreeg Tom van Bentheim vrije doorgang op de niet betrouwbare keeper van ATC en had weinig moeite om de bal in het net te leggen. Zeven minuten later was het al 0-2 door Niels Wigger. De keeper van de thuisploeg kreeg een bal niet onder controle en Niels was er als de kippen bij om het leer in het doel te schuiven. ATC stond erbij en keek ernaar.

STEVO was vanzelfsprekend opgelucht. Niet goed spelen, maar wel op een 0-2 voorsprong. Het geloof bij ATC was meteen een stuk minder na de beide doelpunten en STEVO kwam nu ook meer aan voetballen toe.

In de tweede helft zette zich dat spelbeeld voort en met de snelle Roy Wigger nu in de ploeg kwam STEVO steeds gevaarlijk uit. Menigmaal werd de rappe aanvaller aangespeeld en altijd was het oppassen voor ATC.  Dat hij de 3-0 maakte was dan ook niet zo gek. Mark Voshaar legde de bal vanuit een vrije trap van eigen helft precies voor de voeten van Roy, die knap zijn man uitspeelde en ook de keeper van ATC kansloos liet.

Meer doelpunten waren nu niet uitgesloten voor STEVO. Kansen kwamen er ook volop voor de voorwaartsen bij STEVO. Toch was het ATC dat onverwacht het net van de STEVO-goal wist te vinden, al ging dat wel via de rug van een STEVO speler. STEVO was na dit doelpunt even de weg kwijt en zowaar  kwam er weer geloof in de ploeg van ATC.  STEVO had onder andere alle geluk van de wereld dat een bal via de onderkant lat weer in het veld stuiterde. Anderen van ATC hadden de bal duidelijk over de lijn gezien.

Hoe het ook zij, STEVO moest zich snel herpakken wilde het toch nog geen schade oplopen. Toen invaller Thomas Steggink binnen de zestien meter omver werd gekegeld en de scheidsrechter voor strafschop floot was het over en uit voor de Hengeloers. Voor de derde achtereenvolgende week zette Wilco Broekhuis zich achter de bal en ook nu schoot hij de bal feilloos binnen. De buit was nu definitief binnen en natuurlijk tevreden gezichten bij STEVO.

STEVO doet door het 1-4 resultaat bij ATC '65 lekker mee dit seizoen en met de thuiswedstrijd tegen Turkse Kracht in het vooruitzicht zal de Peuverweide zondag ongetwijfeld vol lopen. Kom dan op tijd is het motto, want vol is vol. De aanvang is om 14:00 uur.