STEVO 2 behaalt een zwaar bevochten punt op Concordia Wehl

04-10-2021 om 00:00 uur

(Verslag trainer Richard de Boer)

STEVO 2 behaalt een zwaar bevochten punt op Concordia Wehl. STEVO 2 begint goed aan de wedstrijd en plaatste via Mike Voorhuis en Thijs Assink een aantal waarschuwingsschoten in het begin van de wedstrijd. Helaas moest de licht geblesseerde Erik Sonder na 10 minuten het veld verlaten, Mick Velthuis was zijn vervanger waardoor Thijs Assink een linie naar achteren schoof en Mick Velthuis op het middenveld kwam te spelen. STEVO 2 kreeg veel ruimte om te voetballen via de zijkanten, Marijn Hoek en Robbin Engbers waren constant vrij en aanspeelbaar. Alleen kon STEVO geen vuist maken in de 16m. Waardoor het spel daar vaak stokte. Mart Veldscholte was gevaarlijk op rechts en daar kwam ook de eerste goal vandaan. Maar vlak daarvoor door onoplettendheid bij de corner van Concordia was het Concordia die de 1-0 aantekende. Nog geen minuut later, de ‘34e minuut, was het alweer 1-1. Zoals genoemd kwam Mart Veldscholte goed door over rechts en trok de bal terug voor de goal. Pieter Kottink kon de bal alleen maar schampen. Maar achter hem dook Bas Paus op en hij schoot met links fraai binnen en liet de keeper kansloos. Vlak voor rust nog een schot van Mart Veldscholte, maar uiteindelijk ging STEVO 2 met 1-1 rusten en zat het goed in de wedstrijd.

De 2e helft begon met aftasten, Thijs Assink was in de kleedkamer achter gebleven en Stef Paus was zijn vervanger. Concordia was anders uit de kleedkamer gekomen dan in de 1e helft. De ruimtes waren kleiner en Concordia liet Stevo niet meer voetballen via de zijkanten. Toch kwam STEVO 2 in de ‘55e minuut vanuit een vrije trap van Bas Paus, door Pieter Kottink op 1-2. STEVO 2 kon er maar even van genieten, want in de ‘62e minuut stond er alweer 2-2 op het scorebord. Een aanval over rechts werd door Concordia fraai afgerond. Toen begon het gevecht, STEVO werd terug gedrongen op eigen helft en Concordia was op zoek naar de 3-2. Maar het bleven schoten van buiten de 16m, die door de wederom goed keepende Roy Kreuwel klem vast werden gepakt. Er kwam voor STEVO 2 wel meer ruimte achter de verdediging, maar wist daar geen voordeel uit te halen. Jaron Elzinga kwam in het veld voor Mike Voorhuis en even later werden ook Robbin Engbers en Pieter Kottink vervangen door Stan van Heumen en 019-1 Speler Job Kokhuis. De enige kans was een schotkans van Mart Veldscholte in het laatste kwartier. Maar het was vooral Concordia wat dreigend was, maar STEVO 2 hield stand en behaalde daardoor een zwaar bevochten punt in een uitwedstrijd. Topprestatie wederom met de complimenten voor de strijd die het leverde met elkaar.

Opstelling: Roy Kreuwel, Robbin Engbers / ‘75 Stan van Heumen, Stan Nijhuis, Erik Sonder/ ‘10 Mick Velthuis, Lars Kottink, Thijs Assink / ‘45 Stef Paus, Bas Paus, Mart Veldscholte, Mike Voorhuis / ‘75 Jaron Elzinga, Pieter Kottink / ‘75 Job Kokhuis.

Bron: Stevo Voetbal