STEVO met 3-0 onderuit tegen WHC

30-10-2023 om 00:00 uur

'Je moet schieten, anders kun je niet scoren.', een cruijffiaanse uitspraak en een waarheid als een koe. Dit was ook voor STEVO van toepassing in de wedstrijd tegen WHC zaterdagmiddag in Wezep, en dan vooral in de eerste helft. Mike Nijkamp liet toen tot twee keer toe na om de trekker eerder over te halen toen de mogelijkheid daarvoor was. De aanvaller liep zich daardoor telkens vast en was de kans weer voorbij. STEVO heeft moeite met scoren dit seizoen en dan is het ook moeilijk om punten te verzamelen.
In krachtverschil deden WHC en STEVO elkaar niet veel en dan vooral in de eerste helft. STEVO had toen de zaakjes achterin ook goed voor elkaar met een keeper Bas Beernink die onverslaanbaar was.
De kansen aan beide kanten waren in evenwicht. Bij de aanhang uit Geesteren was het vertrouwen bij de koffie in de rust groot. Een stunt was misschien wel mogelijk. Hoe anders liep het. WHC kwam frisser uit de kleedkamer en van Bas Beernink werd al gauw het uiterste gevraagd. Even daarna leek toch STEVO de ban te breken via Joes Masselink en seconden daarna door Gijs Lohuis. Beiden hadden een goede kans om de bal in het doel te schieten. Het lukte niet en in de tegenaanval was het zomaar raak voor WHC. De 1-0 zorgde voor ongeloof bij STEVO en kort daarna viel door een eigen doelpunt ook nog de 2-0.
De kopjes bij STEVO gingen naar beneden en het zelfvertrouwen bij WHC nam zienderogen toe. STEVO deed nog wel verwoede pogingen om een draai aan de wedstrijd te geven met extra aanvallers, het creëerde ook wel mogelijkheden, maar het geluk zat niet mee op de beslissende momenten. Door het open huis nu bij STEVO achterin was de 3-0 niet onlogisch, maar wel wat geflatteerd.
Wanhopen hoeft STEVO niet, het kan zeker mee in de eerste klasse. Wel moeten kansen dan in doelpunten worden omgezet. De wedstrijd zaterdagavond 4 november op de Peuverweide tegen DZC '68 is daar een mooie gelegenheid voor. Om 18:00 uur wordt er afgetrapt.

Bron: Stevo Voetbal