STEVO met 3-2 onderuit in en tegen Bemmel

03-10-2021 om 00:00 uur

STEVO speelde zondagmiddag in en tegen Bemmel een wedstrijd met twee gezichten. Een heel behoorlijk eerste half uur, waardoor de ploeg van trainer Otto Krabbe niet geheel onverdiend op een 1-2 voorsprong stond bij rust.
En een tweede helft waarin STEVO onherkenbaar was. Een bal naar de goede kleur spelen, daar kwam het bijna niet meer van. Die onnauwkeurigheid in de passsing brak STEVO lelijk op en SC Bemmel bleek wel degelijk te kunnen voetballen, en in dan voornamelijk de tweede helft.
Bemmel vond nu wel de vrije man en ook nog eens de goal, waardoor het 3-2 verlies voor STEVO gauw te verklaren was.
Overigens op het eind van de eerste helft kwam Bemmel ook al meer aan het voetballen toe en dat had voor STEVO toch het sein moeten zijn om zich hier tegen te wapenen in de tweede helft. Dit gebeurde niet en Bemmel profiteerde optimaal van de chaos in het veld bij STEVO.
Het begon allemaal nog wel zo mooi voor STEVO. Binnen vier minuten lag de bal al in het net van het doel van SC Bemmel. Roy Wigger rondde goed af na een mooie actie van Daniel Wigger, die aan het doelpunt vooraf ging.
STEVO bleef dreigend na de vroege 0-1 voorsprong en de meegereisde supporters zaten met een goed gevoel op de tribune.
Uitblinker Luuk Oude Lansink bij STEVO moest eerst in de 12e minuut handelend optreden bij een aanval van SC Bemmel en voorkwam een zekere gelijkmaker. Alle hens aan dek op dat moment.
Roy Wigger had hierna met de bal in de kluts tussen hem en de keeper pech dat het leer maar net naast ging.
Ook na deze kans nog mogelijkheden voor STEVO, maar de handen konden nog niet in de lucht.
Vanaf het half uur kwam er geleidelijk een kentering in het spelbeeld. Bemmel werd dreigender en de onnauwkeurigheid nu in het spel van STEVO, was vragen om moeilijkheden. De 1-1 gelijkmaker kwam dan ook niet geheel onverwacht uit de lucht vallen. Luuk Oude Lansink voorkwam hierna ook nog eens een zekere achterstand. STEVO was volledig wakker geschud door Bemmel, rechtte de rug vlak voor rust en nadat eerst Daniel Wigger pech had met zijn inzet op het doel van SC Bemmel, was Niels Wigger met het hoofd een halve minuut later wel succesvol. Dit door een afgemeten voorzet van Mauro Plegt.
Met de 1-2 voorsprong was de verwachting was dat STEVO na rust op de goede slotfase zou voortborduren, maar niks was minder waard. Onherkenbaar kwam het uit de kleedkamer. Werkelijk niks lukte, uitgezonderd wat halve mogelijkheden die het nog kreeg. De vrije man werd zelden gevonden en de bal aanspelen over luttele meters naar een eigen speler was aan STEVO niet meer besteed.
SC Bemmel zette nu vol druk, combineerde vlotjes en de gelijkmaker hing in de lucht. Die 2-2 gelijkmaker kon niet uitblijven, deze kwam er ook en de kopjes gingen bij STEVO naar beneden in plaats van volle borst vooruit. Daar waar in de eerste helft de rug nog gerecht werd, was STEVO in het laatste half uur niet meer bij machte, op enkele plaagstootjes na, om SC Bemmel het vuur aan de schenen te leggen. Bemmel wilde de overwinning en die kreeg het ook terecht op basis van de tweede helft. Een domper deze 3-2 nederlaag voor STEVO. De aanhang uit Geesteren droop zichtbaar teleurgesteld af.
Pap in de benen, lood in de schoenen of misschien iets door de thee, waaraan het precies lag deze middag in de tweede helft blijft voor velen die er bij waren een raadsel. De technische leiding zal het na de wedstrijd ongetwijfeld goed verwoord hebben aan haar spelers. Deze kunnen volgende week in de thuiswedstrijd tegen RKHVV dan iets recht zetten voor het thuispubliek.

Bron: Stevo Voetbal