STEVO moet met 1-4 meerdere erkennen in RKHVV

04-10-2020 om 00:00 uur

In een troosteloze ambiance, door corona regels geen publiek op Peuverweide, heeft STEVO met 1-4 haar meerdere moeten erkennen in RKHVV uit Huissen.
Een overwinning die verdiend was, maar wel iets te hoog uitviel.
Technisch was RKHVV de ploeg van trainer Otto Krabbe zeker de baas, maar STEVO kreeg de doelpunten op verkeerde momenten tegen. En dan ook nog twee uit strafschoppen.
Telkens wanneer het er op leek dat STEVO de wedstrijd meer in handen kreeg was een snelle uitval van RKHVV voldoende om STEVO dieper in de zorgen te drukken. Het geluk zat ook nog eens niet mee bij de hele goede kansen voor STEVO en dan vooral in de tweede helft waar Niels Wigger een zekere treffer op zijn schoenen had. Alleen intikken vrij voor goal, maar zijn inzet ging huizenhoog over.
STEVO kwam in de eerste helft al vrij vlot met 0-2 achter, waarvan 1 doelpunt uit een strafschop. Verdiend op dat moment, waar STEVO maar moeilijk in haar spel kwam.
In het verdere verloop van de eerste helft kreeg de thuisploeg wat meer grip op de wedstrijd en de aansluitingstreffer net voor de thee van Roy Wigger, op goed aangeven van Niels Wigger, beloofde veel voor na de rust.
De wedstrijd golfde toen op en neer. Mike Nijkamp en Roy Wigger kregen goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het kleine beetje geluk ontbrak de aanvallers deze middag.
En dan aan de andere kant pech voor STEVO, waar Luuk Oude Lansink in de fout ging bij een duel om de bal met een speler van RKHVV en de stand uit de toegekende penalty naar 1-3 werd getild.
Deze tegenslag kwam STEVO niet meer te boven of Niels Wigger had zijn eerdere genoemde honderd procent kans moeten verzilveren.
STEVO bleef vechten voor een beter resultaat en kansen waren er ook voor Mauro Plegt en Niels Wigger, maar de aanvallende aspiraties leverde nog een tegentreffer op waardoor de uitslag met 1-4 misschien wel iets te hoog uitviel al zal RKHVV daar waarschijnlijk anders over denken.
Volgende week zondag een lastige uitwedstrijd voor STEVO tegen FC Winterswijk. Aanvang 14:00 uur.

Bron: Stevo Voetbal