STEVO verdiend met 0-3 langs Schalkhaar.

05-02-2023 om 00:00 uur

STEVO boekte zondagmiddag in en tegen Schalkhaar een verdiende 0-3 overwinning. De einduitslag was al bij rust bereikt. STEVO leverde een prima eerste helft af en werd daarvoor ook rijkelijk beloond. Schalkhaar zette daar weinig tegenover en eerst in de tweede helft kon Schalkhaar wat meer verzet bieden. Tot echt grote kansen kwam het daarbij zelden. STEVO, van trainer Otto Krabbe, zag dat goede spel in de eerste helft na 20 minuten beloond worden door Stijn Harmelink, die een corner van Daan Kottink uitstekend binnen kopte.
Even later was het al 0-2 door Hugo Weerink, die met een lage schuiver in de verre hoek de doelman van Schalkhaar passeerde. STEVO moest eerst nu wat meer tegenstand dulden van de thuisploeg, maar echt gevaarlijk werd het nooit.
STEVO daarentegen vergrootte op slag van rust de voorsprong naar 0-3. Daan Kottink posteerde zich achter een toegekende vrije trap. Op zo'n 20 meter van het doel deed Daan waarin hij goed is, raakschieten. De keeper van Schalkhaar stond aan de grond genageld en kon niks uitrichten.
Veel kon STEVO hierna niet meer gebeuren. De tweede helft was dan ook meer een formaliteit waarin STEVO nog wel op zoek ging naar een vierde goal, maar het geluk zat niet altijd mee. Schalkhaar wilde wel, maar kon niet.
Het bleef bij de 0-3 voor STEVO en daardoor blijft het elftal van trainer Otto Krabbe in de race voor de bovenste plaatsen. Volgende week komt de ploeg van trainer Geert Veldhuis, BWO, naar de Peuverweide. STEVO heeft nog wat recht te zetten na het verlies in de eerste wedstrijd tegen de Hengeloers. De aanvang is om 14:00 uur.

Bron: Stevo Voetbal