STEVO laat 2-0 voorsprong uit handen glippen tegen DVC '26

30-09-2024 om 00:00 uur

Je mag spreken van een deceptie zondagmiddag op de Peuverweide, bij de wedstrijd van STEVO tegen DVC '26 uit Didam. Een op het oog veilige voorsprong van 2-0 bij rust, werd teniet gedaan door DVC na de thee. Aan het eind, na ruim 97 minuten, stond er een eindstand van 2-3 op het prachtige led scorebord bij de hoek van de cornervlag.

Hoe kon het zover komen?. Deels door pech. Bas Beernink liet bij een spelhervatting de bal te ver van zijn voet rollen en deze belandde pardoes voor de voeten van een DVC-er die met dit buitenkansje wel weg wist en daarmee de aansluitingstreffer aantekende in de 2e helft. Even daarvoor had Bas nog met een geweldige redding een penalty gestopt. Aan zijn keepen was de hele middag verder niks aan te merken. Twee tot drie keer voorkwam hij een zekere treffer.

De aansluitingstreffer was een opmaat naar meer voor DVC, dat voor rust toch wel wat geïmponeerd was door de felheid waarmee STEVO de Didammers bestreed. Voetballend waren de gasten STEVO ook de baas, maar de ploeg van trainer Michiel Mensink kan met veel inzet dit vaak compenseren.

Na de minuut stilte voor het onlangs overleden STEVO-lid Erwin Tijhuis was de eerste kans voor de thuisploeg in de 15e minuut door Mike Nijkamp, die de bal net naast de paal schoot. STEVO zat er fel op en even later werd Roy Wigger onderuit gehaald in de zestien. Joes Masselink maakte geen fout en de begeerde voorsprong van 1-0 was daar. Even later op rechts, waar Joes Masselink regelmatig zijn directie tegenstander dolde, legde hij uit één van die acties de bal precies op het hoofd van Mick Velthuis die prachtig raak kopte. Een mooie 2-0 voorsprong en de verwachting was dat nog één goal voor rust de overwinning bij STEVO zou brengen. Gek genoeg kreeg DVC met nog 10 minuten te spelen voor de thee meer vat op het spel van STEVO. Bas Beernink had tot dan heel weinig te duchten van DVC.

De derde voor STEVO had direct na rust kunnen vallen toen Joes Masselink alleen op het doel van DVC afstevende maar strandde op de keeper van DVC.

De gasten gingen in de tweede helft door waar ze eindigden in de eerste helft, STEVO voetballend het vuur aan de schenen leggen en Gijs Lohuis kon een aanvaller van DVC alleen afstoppen met een overtreding op de achterlijn in de zestien meter. De toegekende penalty werd echter uitstekend gestopt door Bas, die zijn blijdschap luidkeels toonde. Nog geen twee minuten later was hij de schlemiel, met eerder genoemd voorval en DVC daarmee de aansluitingstreffer bezorgde.

Nog niks aan de hand en STEVO ging op jacht naar de derde van de middag. Bij één van de aanvallen die werd afgeslagen werd STEVO verrast in de snelle omschakeling van de gasten. Binnen een paar tellen lag de bal achter Bas Beernink in het doel. Een enorme tegenvaller de 2-2,

maar STEVO had daarna zomaar weer op voorsprong kunnen komen als de pegel van Hugo Weerink niet de onderkant lat had geraakt, maar de bal net daaronder in het doel was verdwenen.

Beide ploegen gingen voor de winst en DVC probeerde dat vooral voetballend te doen, STEVO met veel opportunisme. Dat STEVO in de verdediging daarbij soms steekjes laat vallen gebeurde ook deze keer met catastrofale gevolgen want de Didammers wisten hieruit nog een keer het net te vinden van het STEVO doel en die 2-3 was meteen ook de eindstand.

Twee wedstrijden nul punten. Niet verwacht maar wel de realiteit. Volgende week gaat de reis naar Borne, waar NEO de tegenstander is. De aanvang is om 14:00 uur.

Bron: Stevo Voetbal