STEVO geeft 2 punten weg in blessuretijd.

19-10-2024 om 00:00 uur

Het venijn zat hem duidelijk in de staart, zaterdagmiddag in Emmen, waar STEVO de kelderkraker tegen Drenthina speelde. Iedereen uit Geesteren was blij toen STEVO in de 90e minuut op een 1-2 voorsprong kwam en er was een enorme teleurstelling 3 minuten later toen Drenthina alsnog op 2-2 kwam door een benutte penalty. In de kluts kregen de STEVO verdedigers de bal niet weg en Bas Beernink deed ook nog een poging om de bal weg te tikken, maar raakte de tegenstander, althans zo leek het van afstand.
Of Bas eerst de bal speelde, dat zou best kunnen, maar het geschreeuw van de speler van Drenthina was voor de scheidsrechter reden genoeg om de bal op de stip te leggen. De leidsman stond zelf zeker op 35 meter van de actie en kon eigenlijk de situatie totaal niet beoordelen, maar liet zich dus leiden door de stemverheffing van de Drenthina speler. Heel spijtig voor STEVO, maar het heeft eigenlijk het onheil deze middag over zich zelf afgeroepen. Met alle respect voor de kwaliteiten van Drenthina, maar deze wedstrijd had de ploeg van trainer Michiel Mensink gewoon moeten winnen. Niet op basis van het laatste half uur van de eerste helft toen STEVO de Drentenaren zomaar het gevoel gaven dat er wat te halen viel. Onbegrijpelijk, omdat het eerste kwartier alleszins redelijk was van STEVO kant en het ook al vroeg, in de 4e minuut, op een 0-1 voorsprong kwam door Thomas Hilberink, die heel bekeken een mooie aanval afrondde.
STEVO bleef de lakens uitdelen in de beginfase, maar gaf daarna, niet te verklaren, het initiatief aan Drenthina. STEVO speelde nu slordig met weinig inspiratie en Drenthina kreeg kansen en zag het vertrouwen toenemen.
STEVO kreeg geen vat meer op Drenthina. De ploeg kopte eerst nog vrijstaand net naast maar gelijk daarna was het wel raak. Een voorzet bij de tweede paal werd totaal niet afgedekt en de 1-1 was een feit. Mogelijkheden voor STEVO waren er nog voor Stan Kraaijvanger, die nog wat onwennig voetbalt in de hoofdmacht. Met veel spelen zal zijn zelfvertrouwen alleen maar toenemen. Vlak voor rust schoot een speler van Drenthina de bal op de paal en dat had toch een waarschuwing voor STEVO moeten zijn om een tandje bij te schakelen. In de kleedkamer bij de ploeg van Mensink moet het gedonderd hebben mogen we aannemen.
In de tweede helft kwam Drenthina er veelal niet meer aan te pas. STEVO zette aanval na aanval op, maar of te gehaast, of te slordig werden met de kansen omgesprongen.
Hugo Weerink maakte plaats voor Thomas Hilberink en de druk werd verder opgevoerd. Vooral Joes Masselink stoomde keer op keer op aan de linkerkant. Tot het genadeschot kwam Joes niet en af en toe kwam Drenthina ook weer gevaarlijk door. Met nog één minuut op de klok ging Stijn Harmelink achter de bal staan om een toegekende vrije trap te nemen en dat deed de verdediger prima want de bal belandde precies op het hoofd van Mick Velthuis, die raak kopte.

STEVO op 1-2, dat mocht niet meer misgaan. De zaak dicht houden achterin was de enige opdracht nu. Met de moed der wanhoop probeerde Drenthina nog een keer de bal voor het STEVO doel te krijgen en dat lukte. In de kluts om de bal weg te werken ging het, als eerder gezegd, mis en Bas Beernink moest een penalty toestaan die hij niet wist te stoppen waardoor de eindstand op 2-2 werd bepaald. Grote teleurstelling bij de spelers van STEVO, maar ook bij de aanhang uit Geesteren, die de 3 punten al in de zak hadden gestoken. Slechts 2 punten uit 5 wedstrijden voor STEVO tot nu toe. Het tij zal moeten keren. Te beginnen op 3 november thuis tegen SVBO, ook al een ploeg aan de rand van Emmen. In Geesteren wordt dan om 14:00 uur afgetrapt.STEVO geeft 2 punten weg in blessuretijd

Bron: Stevo Voetbal