STEVO 2 negen punten uit de laatste drie wedstrijden.

29-11-2015 om 01:00 uur

Hoe raar kan het lopen. STEVO 2 was enkele weken geleden volop in mineur, omdat het maar niet wilde lukken voldoende punten te pakken om van de onderste plaatsen weg te komen. Drie weken later is alles anders. Negen punten uit de laatste drie wedstrijden en de aansluiting met de middenmoot is daar.

In Schalkhaar werd zondagmorgen de gelijknamige nummer vier van de ranglijst naar een 1-3 nederlaag gespeeld. Vanzelfsprekend liep iedereen bij STEVO 2 na afloop rond met vrolijke gezichten. Dat mag ook ook gezien de prestaties die momenteel geleverd  worden.Trainer Gerard Kocks besteed veel werk aan het voetballende aspect en dat lijkt met de week beter begrepen door de mannen in het veld en vertaalt zich nu ook in punten.

Tegen Schalkhaar kwam STEVO nog wel op een 1-0 achterstand. De bal werd niet voldoende weggewerkt achterin en Schalkhaar profiteerde optimaal. Rob Steggink had bij een vrije trap op de rand van de zestien de mogelijkheid om de partijen weer op gelijke hoogte te brengen, maar de keeper van Schalkhaar redde prima. Het was tot dan een rommelige wedstrijd en uit het niets kwam STEVO 2 op 1-1. Thomas Leus was de doelpuntenmaker.

Met de 1-1 gingen STEVO en Schalkhaar ook de rust in. STEVO 2 had na de thee de wind tegen maar dat dat legde de ploeg geen windeieren. Eerst nog werd Stijn de Roy van Zuydewijn onterecht teruggefloten voor buitenspel. Even daarna was het wel raak. Rob Steggink scoorde schitterend de 1-2. Schalkhaar kreeg hierna kansen op de gelijkmaker. Ondermeer werd uit een vrije trap het houtwerk getest van het doel van Niels Kroeze.

Een counter uit het boekje van STEVO zorgde voor de 1-3. Rik Stamsnieder kwam goed door op de flanken en zijn voorzet werd doeltreffend afgerond door opnieuw Rob Steggink. Met nog enkele minuten op de klokken wist STEVO de verkregen voorsprong vast te houden en door dit resultaat klimt het in de stand op de ranglijst naar de achtste plaats.

Bron: Stevo Voetbal